2012’den beri hayvancılık yapıyoruz,
Çıraklığımla başlayan bu süreç,
2015’te kalfalığa,
2024’te ustalığa ulaşmış durumda kendimce.
Tüm bu süreçte hayvancılığı kafa göz yara yara öğrendik.
Günün sonunda yurtiçi ve yurtdışında
çok güzel bir network ve uzmanlık kazandık.
…..
Hayvan ırkını seçerken çok düşündük çok inceledik.
Simental’a karar verdik.
Sütçül ve etçil, Karadeniz için uyumlu bir ırk.
Bölgenin damızlık ahırı olmaktı hedefimiz.
En kaliteli tohumu attırdık hayvanlarımıza.
Bölgemizde duyuramadığımız hedefimizi
Tokat, bakanlık aracılığıyla duymuştu.
Doğmuş, doğacak tüm buzağılarımıza taliptiler.
Yıllardır sürüyor ticaretimiz,
büyük bir güvenle, dostluğa dönüşerek…
Müşterilerimiz ziyaretlerinde
Tokat’ın tüm ürünleri hediye getiriyorlardı.
Yoğurtmacından mahlep şarabına,
bağ yaprağından meyve fidanlarına,
zile pekmezi ve zile kümesine kadar…
Her dönüşlerinde gönül koyarak Tokat’a davet eden dostlarımızı
bu bayram bir günlüğüne de olsa ziyaret edebildik.
Pazar ilçesinde bulunan Mustafa Akın’a
Oldu ilk ziyaretimiz.
Gitmeden müsaitliklerini öğrenmek adına haber verdik.
Tam bir Anadolu karşılamasıyla ağırlandık.
İnanılmaz bir misafirperlikle yedik içtik.
En güzel otelde yer ayırtılmış
Tokat’a dair tüm planlar yapılmıştı.
6000 yıllık tarihi ile Osmanlı’ya ev sahipliği yapan şehir,
Güçlü tarım hayvancılık ve sanayisi ile öne çıkıyor.
Yeşil Irmak’ın ortasından geçen Tokat da,
Eskişehir ve Kastamonu örneklerinden.
Oldukça zengin toprak ve bol su,
çalışkan halkı sayesinde
zenginliğe dönüşmüş.
Yerel yönetim de çok iyi çalışmış,
Tüm tarihini restore etmiş ve ırmak boyu sosyal alanlar inşa etmiş.
Büyük bir keyifle şehir turu yaptık adım adım.
Niksar Kalesi, Zile Kalesi, Tokat Kalesi.
Taşhan, Sulusaray, Alipaşa Hamamı, Ulucamii...
Tabi ki meşhur mutfağı,
Mehmet Şef’in dediği gibi;
Bakir, karışmamış sadece Tokat’a dair.
Tokat kebabı, baklalı dolma, toyga çorbası, çökelekli pide
nohut yahnisi, erikli dolma ve daha niceleri…
Tabi ki bir günde hepsini yiyemedik.
Bolca tanıtımını dinledik,
Ağzımız sulanarak…
Tokat kebabı ile başladık usta ellerden,
En yakın zamanda diğerlerinin tadına bakmak üzere.
Evet ilk tanıştığımız günden beri;
“Tokat’a dair” Facebook sayfalarının takipçisiyim.
Güzel ülkem, her köşesi cennet.
Biraz da tatil planlarımız, deniz ve güneşten
kültüre mi dönüşse, canım Türkiye’mde