Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlık Gelik beldesinde, özel bir maden ocağında grizu patlaması meydana geldi. Patlama sonucu üç işçi hayatını kaybetti, dört işçi yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu aktarıldı.
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, yaralı madencilerin Ankara’ya sevk edileceğini bildirdi ve iki işçinin entübe edildiğini aktardı. Hacıbektaşoğlu bir madencinin hâlâ madende olduğunu söylemişti. Mahsur kalan işçinin cansız bedenine ulaşıldı.
Kimlikleri belli oldu
Patlamada ölenlerin Cengiz Bölükbaşı, Recep Çolakoğlu ve Murat Kaya olduğu belirtildi. Ölen işçilerin cenazeleri, morga kaldırıldı.
Yaralanarak tedavi altına alınan işçilerin Okan Dinçer (45), Cemal Arslan (45), Soner Dinçer (34), Ercan Akdal (40) ve Kurtuluş Elmas (38) olduğu bildirildi.




