-ÖZEL HABER- 
İYİ Parti Zonguldak Milletvekili adayı ve son olarak da KDZ. Ereğli ilçe başkanlığına aday olan İş İnsanı Batu Müftüoğlu kongre sürecini değerlendirdi.
Z HABER’e konuşan Müftüoğlu daha önce karşı karşıya geldiği Evrim Balbaloğlu için “Evrim hanımın karşısına aday çıkması doğru olmaz” dedi.
Müftüoğlu seçim öncesi çalışmalara zarar vermemesi için milletvekilliği için aday adayı olacak kişilerin kongrelerde aday olmaması yönündeki kararı doğru bulduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Yaklaşan seçim öncesi il ve ilçe başkanları görevlerinden ayrılarak milletvekili aday adaylığına niyetleniyorlar. O zaman da parti içerisinde yeni atamalar ve görevlendirmeler gerekiyor. ilçe sekreterlerinin, başkanlarının ve kurmaya çalıştıkları düzenin partinin yerel seçimlerdeki durumuna zarar vermemesi için bu kararı çok akıllıca buluyorum.
İlçe başkanları görevine devam mı edecek yoksa milletvekilliği aday adayı mı olacak bunu belirlemek için kongre sürecini erkene aldılar. Yaklaşan seçim sürecinde Evrim Balbaloğlu ve ekibinin kurduğu düzenin bozulması doğru olmaz. İlçe kongresinde Evrim hanımın karşısına aday çıkacağını düşünmüyorum. Daha önce aday olmama rağmen bu süreçte il veya ilçe başkanlığı için adaylık düşünmüyorum.  Aday olacak diğer arkadaşlarla umarım tek aday olarak bir bölünmeye sebep olmadan bir yumruk gibi hep beraber çalışıp bu süreci de geçeriz”

Editör: TE Bilişim