Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Hacımusa Köyü’nde camii altında aktif bir morg olmasına rağmen toplanan paralarla düğün salonu altına morg yapılmasına tepki gösterdi.

Z HABER WhatsApp ihbar hattına ulaşan köylüler “Köyümüzde zaten morg var. 200-300 kişi için bir köyde iki ayrı morg olması anlamsız. Köyün acil ihtiyaçları için toplanan paralar birilerine rant sağlamak için, peşkeş çekmek için anlamsız yerlere harcanıyor.” dedi.

KAYMAKAM OLMAZ DEDİ MUHTAR BİLDİĞİNİ YAPTI!

İkinci morg için muhtar Ahmet Tuzcuoğlu’nun talebine Gökçebey Kaymakamı’nın “ikinci bir morga gerek yok devletimizi külfete sokmayalım, başka ihtiyaçları karşılayalım” dediği iddia edilirken, Muhtar Tuzcuoğlu’nun köye ait düğün salonu altında bulunan alana morg yaptırması tepki çekti.

Konu hakkında kaymakamlığa ve il özel idaresine şikâyette bulunduklarını belirten köylüler “Bu düğün salonu köyümüze ait. Düğün olduğu zamanlarda oraya ödenen paralarla köyün ihtiyaçları karşılanıyor. Camimizin altında zaten bir morg var ve aktif. Köyün ihtiyaçlarını karşılamak için bizlerden toplanan paralar buraya harcanmış. Birinin cenazesi varken ölünün üzerinde oyun mu oynayacağız. Düğün mü yapacağız. Camimizde bir alan daha var neyinize yetmedi? Biz paraları morg yapılsın diye vermedik. Su problemi çözülsün, kırılan-göçen yer olursa yapılsın diye verdik” dediler.

İl Özel İdaresi ve Gökçebey Kaymakamlığı’nın konu hakkında çalışma başlatması bekleniyor.

Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki! Zonguldaklı gazeteci yayın esnasında öyle şeyler söyledi ki!

Editör: U. G.