Kilimli ilçesi Bölüm Mahallesi'nde Aralık 2019’da kaçak maden ocağında ölen Afganistan uyruklu Abbas Rezai(19) ile kaçak ocaklarda çalışan mülteciler gündeme gelmişti. Dönemin Valisi Erdoğan Bektaş, konunun üzerine gittiklerini ve ‘kaçak işini göçmen işçilerle yapıyorlar’ açıklamasında bulunmuştu. Valilik koordinesinde yapılan çalışmalarla kaçak ocakların üzerine gidilmiş ve çok sayıda kaçak ocak imha edilmişti.

Aradan geçen 4 yılın ardından ikinci Afgan ölümü ise vahşetle sonuçlandı. Kırat Mahallesi’nde yol kenarındaki ormanda benzin dökülerek yanmış bulunan cesedin, bölgedeki kaçak işletilen bir maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani’ye (50) ait olduğu belirlendi. Otopside 9 Kasım’da öldüğü anlaşılan Nourtani’nin cesedinin, bulunduğu yere taşındığı tespit edildi. Olayla ilgili madenin sahibinin de aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı.

KAÇAK OCAKLARDA KAÇ GÖÇMEN ÇALIŞIYOR

Filyos Limanı'nda bomba alarmı! Zırhlı birlikler sevk edildi! Filyos Limanı'nda bomba alarmı! Zırhlı birlikler sevk edildi!

Kaçak ocak işletmecilerinin kayıt dışı çalıştıklarından herhangi bir sorunda emniyet güçlerine gidemeyecekleri için göçmen ve mültecileri tercih ettikleri iddia edildi. Bu yolla kaçak ocaklarda yüzden fazla çeşitli ülkelerin vatandaşlarının çalıştığı en çok da Afganistan ve Suriye uyruklu insanların kaçak ocaklarda çalıştıkları belirtildi.

Editör: Melisa Sapaz