Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk 2024 yerel seçimleri öncesi ittifakın Zonguldak’ta neden bozulduğunu Z HABER’e açıkladı.

Kavga-Filyos'un atılan işçileri Kavga-Filyos'un atılan işçileri

Ak Parti’nin Zonguldak genelinde ziyaretlerinde 25 belediyenin 25’ine de Ak Parti olarak talip olması ve MHP’nin de sadece Ak Parti’ye destek olacağı algısının ardından ittifakın bozulduğu açıklaması geçtiğimiz gün gelmişti.

Z HABER'e konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk:
“Geçenlerde Çaycumalılar kongresinde 2-3 dakikalık bir konuşma yapmıştım. Orada henüz ittifak olup olmayacağı bile netleşmemişken tüm destekleri Cumhur İttifakı adına istemişim. Ama İttifak ortağımız bir kez bile MHP’yi ya da Devlet Bahçeli’yi ağzına almadı. Sürekli onlar isteyecek biz feragat edeceksek böyle ittifak olmaz. İlçe başkanlarımız ile birlikte 2 gündür Ankara’da genel merkezdeyiz. Uzun soluklu bir istişarede bulunduk. Tüm detayları ele aldık. Genel Başkan Yardımcımız bu 25 belediye için aday çıkarın talimatını bizlere verdi. Biz Ak Parti ve Erdoğan için destek isterken onlardan bu adımı göremeyeceksek ittifak yapmanın bir anlamı yoktur. Allah yolumuzu açık etsin” dedi.

Editör: U. G.