Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) sürekli kan kaybederken bizimkilerin bir kısmı saçlarını taramakla meşgul. Yıllar önce yazdım.
Bir kez daha yazayım.
Bu şehirdeki söz ve yetki sahibi olan herkesin öncelikle; “Benim üniversitem” diyebilmesi gerekirdi.
Mesele sadece rektörlerin meselesi değil.
Bu kör bakıştan kurtulmak için daha neyi bekliyoruz anlamak mümkün değil!
Bölümler hızla kapanıyor.
Haliyle Rektör Bey, bazı yeni bölümlere sıcak bakmıyor.
Rektör Bey ve tüm akademisyenlerin öncelikle burada üniversite okuyacak çocukları teşvik etmek için burs kampanyası başlatan, bölümlerin kapanmasına engel olmaya çalışan üniversite vakfına üye olmaları gerekirdi!
Son olarak söylemek gerekirse;
Karabük Vakfı’nı ve Karabük’teki üniversite-şehir-siyaset bütünleşmesini örnek gösteren hemen hemen herkes Zonguldak’ta tam tersini yapıyor!
Bu mu Zonguldaklılık?

Merve Kır yürüyor!
CHP Kadın Kolları 14. Olağan Kurultayı'nın ardından Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka’nın yönetim listesinde görev dağılımı yapıldı. MYK üyesi ve Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Merve Kır Kastamonu, Karabük, Bartın ve Zonguldak'tan ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Öncelikle tebrik ediyoruz. İki gün önce siyasette görev alan Zonguldak kadınlarının çok daha etkin ve güçlü olması gerektiğini paylaşmıştık. Merve Kır’ın ilk seçimde milletvekili adayı olma ihtimalinin güçlendiğini düşünebiliriz ama asıl önemli olan bu konuma yavaş yavaş gelmiş olması. Hep derim siyasetçinin tabanda ve kamuoyunda karşılık bulan işler yapması, büyüdükçe küçülmesi, çizgisini koruması onu kalıcı kılan asıl etkendir. Merve Kır, parti içi tartışmaların ötesinde bu yolda sakin bir tonda ilerliyor. Başarılar diliyoruz.

MHP’nin 'Uslu' çocuğu!
MHP’de olaylı il kongresi sürecinde en fazla dikkat çeken isimlerden biridir Murat Uslu.
Çizgisini ve adamlığını bozmamış, ülkücü hareketten kopmamış sevilen bir isimdir. Toplumun diğer kesimleriyle de iyi sosyal ilişkiler kurmayı başarmış toplumcu bir isimdir. Son seçimde Merkez İlçe Başkanlığı’na aday oldu ancak o fırsat verilmedi. Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınınca İl Başkanlığı’na aday olan Niyazi Kıransoy’un hep yanında yer almış olsa da nedense bu görevleri Kıransoy’dan çok daha iyi yapacağına inanırım. Siyaset nankör, yöneticiler vefasız olabilir ancak Murat Uslu gibi isimlerin kesinlikle küstürülmemesi gerekir.

Taskafa!
Dini, ideolojik, psikolojik, politik ve şovenist körlük çok kötü.
Memleketin başına bela.
Ve yeni nesiller de ne yazık ki bu körlükler ile geliyor.
Hepimiz niyet okumaya, önyargılardan beslenmeye, ötekileştirmeye bayılıyoruz.
Tavandan tabana toplumun her kesiminde hastalık ötesine ulaşmış bir durum.
Bu insanlar bizim insanımız güzel de insan bazen gerçekten böyle taskafalar ile aynı dünyada yaşadığına utanıyor!

‘Saadet’te neler oluyor?
Son seçimlerde çizdiği başarılı grafik sonrası Saadet Partisi’nde İl Başkanı olan Burak Erol partinin daha aktif ve dinamik hale gelmesi için bir proje oluşturdu. Erol, öncelikle kendi hızına yetişemeyecek isimleri dinlenmeye çekti. Saha biranda karıştı. İstifalar başladı. İstifa eden ilçe başkanları ve yöneticileri ateş püskürüyor. Burak Erol, hiperaktif. Standartları zorlamak istiyor. İşadamı olmasından dolayı insan ve kaynak yönetimindeki metotları parti içinde sorunlar doğuracaktır.
Sonuç odaklı ve pratik olması avantaj.
Yine de siyaset yaparken gönül-güven kazanmak, vefa en önemli değer.
Değişim kolay olmuyor. Erol’un bu tepkileri de anlaması lazım. Bence söylem ve eylem bazında yerel siyasete renk geliyor.

Esnaf ağlıyor!
Esnafı dinliyoruz. 
Birincisi Zonguldak’ın yerel sorunlarından dolayı piyasalar hızla daralıyordu.
İkincisi ekonomideki genel dalgalanmalardan dolayı önlenemez bir geri gidiş vardı.
Üçüncüsü pandemi esnafın resmen ipini çekti.
Bankalar ve devlet pandemi sürecinde uzatılan geri ödemeler ve vergi için şimdilerde kapıyı çalıyor.
Pandeminin yıkıcı etkisi devam ederken hepten iş yapamaz duruma gelen esnaf ne yapsın?
İntiharlar, gasplar, toplumsal ve aile içi şiddet olaylarında yeni bir patlama yaşanması kaçınılmaz görünüyor.
Yeni bir af şart.