-ÖZEL HABER-
22’nci Uluslararası Kömür Kongresi bu yıl Zonguldak’ta yapıldı.  Kongreye Ak Partili milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.
TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi'nin ev sahipliğinde 22’nci Uluslararası Kömür Kongresi ve Sergisi (ICCET 2022) düzenlendi.
CHP Enerji ve Altyapıdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın da katıldığı kongrede Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu’nun olmaması “Ak Parti Zonguldak’ın kömürüne bile sahip çıkmıyor” yorumlarına neden oldu.
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ NEDEN KATILMADI?
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen;
“Bir maden mühendisi olarak şehrimizde yapılan Kömür Kongresi’ne katılmayı çok isterdim. Ama ben şuan Trabzon’dayım. Sürekli farklı şehirlerde farklı programlara katılmak istiyoruz. Çağlar Öztürk beyefendi bizi davet ettiğinde inşallah bir aksilik olmazsa katılırız demiştik. Nasip olmadı yarında il buluşmalarımız var inşallah kongremiz şehrimiz açısından verimli olur” dedi.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar:
“Ankara’da Oyak grubu ile bir toplantımız vardı. Erdemir konusunda kentimizde istihdam yaratma konusunda Ankara’da olacaktık. Sabah saatlerinde tüm hazırlığımızı Ankara’da programa katılmak üzerine kurmuştuk. Davet edildik. Ancak katılamadık. Bu toplantıya katılmama konusunu siyasete çekmesinler CHP’li vekillerimizin de bizim davet ettiğimiz ancak katılmadığı toplantılar oldu. Sürekli programlar oluyor sürekli davetler geliyor hepsine ne yazık ki yetişemiyoruz” dedi
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu:
“OYAK grubu ile Ankara’da bugün saat 17:00’da toplantımız vardı. Kentimiz için istihdam konusunda daha faydalı olacağını düşündüğümüz için Ankara’ya geldim. Ancak toplantımız çeşitli nedenlerden dolayı iptal edildi. Yarın da Düzce’de farklı bir programımız var. Bunu siyasi olarak algılamasınlar. Davet edildik ancak aksilik olmazsa katılacağımızı söyledik. Katılamadık” dedi.

Editör: TE Bilişim