Z HABER’in rödevanslı sahaların kömür üretiminin devam edebilmesi adına başlattığı ısrarlı yayınlar sonuç vermeye başladı.
Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’e konuşan EREN ENERJİ Yönetim Kurulu Üyesi Emir Eren, yayınları ve çağrıları takip ettiklerini belirterek önümüzdeki hafta itibari ile kömür alımlarına yeniden başlayacaklarını açıkladı.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’in de kendisini aradığını ve konuştuklarını belirten Eren; “Biz önümüzdeki haftadan itibaren kömür almaya başlayacağız. Üreticilerimizin çektikleri sıkıntıları biliyoruz” dedi.

RÖDEVANS İŞLETMECİLERİ TEŞVİK EDİLMELİ
Yerli kömür üreticilerinin çektiği sıkıntıların EREN ENERJİ’nin kömür satın alması ile çözülemeyeceğini belirten Eren özetle şöyle dedi;
“Sadece EPDK kararlarının getirdiği uygulamalar ile değil genel anlamda yerli kömür üreticilerinin çektiği sıkıntıların azaltılması için bazı teşvik uygulamaları olmalı. Artan maliyetler  nedeniyle üretici çok zor durumda. Bazı teşvik uygulamaları ile yerli kömür üreticisinin üretim maliyeti ile satış sürecinin dengelenmesi gerekir” dedi.

Editör: U. G.