Sevgili okuyucular hadi biraz beyin jimnastiği yapalım; 6 ayda neler oldu - neler değişti?

*6 ay önce ekonomik olarak düşündüğümüz kaygılarımız ne yazık ki gerçekleşti, zamlara yetişemez olduk.

*Daha önce defalarca kez yanlış olduğu vurgulanan saçma ekonomik politikadan vazgeçildi, asla artırılmaz – artırılması teklif bile edilmez denilen politika faizi artırıldı, saçma ekonomi planından vazgeçildi.

*Emekli – asgari ücretli – öğrenciler bildiğiniz gibi, durumlar vahim – sıkıntılar dağ gibi ve ne yazık ki pek de umut yok.

*6 ay önce üniversite sınavına hazırlanan genç kardeşim sınavı kazandı – okula yerleşti ama şimdi nerede kalacağım – nasıl okuyacağım – ne yapacağım bu yaşam pahasında diye düşünmekte, aileler çıkar yol aramakta.

*Ev ve kira paraları aldı başını gitti; öğrenci servisi – yemek – giyim – kırtasiye ve bir sürü şey çok ciddi fiyatlara ulaştı ve her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan bu dönemde okumak her geçen gün daha da zor olmaya devam ediyor.

*İşçilere zam verildi ama işçiler devasa vergilere çalışmaya devam etmekte; neredeyse maaşının yarısı vergi olarak uçup gitmekte. Vaktinden – ailesinden ayırdığı zamanda bu sıcakta yorgun argın yaptığı fazla mesaiden bile vergisini tıkır tıkır vermek de. Anlayacağınız verilen zamlar vergiye gitti. Bazıları da vergi aflarıyla servetine servet katmakta ihaleler arasında fink atmakta.

*Sayın Akşener masandan kalktığında sözde aydın medya yerden yere vurdu, suçlar attı ve Sayın Kılıçdaroğlu’nun Akşener ve İYİ Partisiz de seçimi kazanacağını haykırdı.

*Bugün yine aynı aydın tayfa Sayın Akşener her ilde aday çıkaracağız dediği için yine çemkiriyor ve İYİ Parti yüzüne çoğu belediyeleri kaybederiz diyor. Aysa çok değil daha 6 ay önce Ankara ve İstanbul’u Hdp sayesinde kazandıklarını söylüyordular.

*İYİ Partisiz cumhurbaşkanlık seçimini kazanacağını inanlar bugün İYİ Parti aday çıkartırsa kaybederiz diye içten içten söyleniyorlar

*6 ay önce bilmem kaç kere seçim kaybeden Sayın Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanacağını düşünenler ve aksi söylemde bulunanları da vatan haini ilan eden bir kısım aydın tayfa seçim sonuçlarından sonra totalde bilmem kaç seçim artı bir olunca Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı bırakmasını ve değişimi haykırıyor.

*Daha önce de genel başkanlığa uygun görmedikleri Sayın İnce’yi cumhurbaşkanı adaylığı yapmışlıkları da var. “ Gel Muharrem “ diyerekten hem de…

*6 ay önce memleketin her köşesinde adaylığı beklenen – talep edilen ve hatta Sayın Akşener’in dayatma adaylığa karşı masadan kalktıktan sonra adaylığa davet ettiği iki belediye başkanından bir tanesi olan Sayın Yavaş Ankara adaylığını bu sefer ilan etti. Rabbim herkese böyle bir destek böyle bir talep her zaman nasip etmez; Kürşad olmak varken - tarih kitaplarında yer alacakken neyse, çok seviyordum ama çok fazla üzdü.

***

11 Eylül 2023 yeni eğitim – öğretim yılı başlıyor. Öncelikle öğrenci kardeşlerimize, öğretmen ve idarecilerimize güzel – başarılı bir yıl diliyorum.

Daha önce Mutlu Çocuklar Eğitim, Kültür ve Dayanışma derneği olarak #ÇocuklarımızınYüzüGülsün kampanyasından bahsetmiştim. Kampanyamız devam ediyor; sizler de derneğimize destek olabilir – isterseniz bilgi alabilirsiniz.

Aynı zamanda bildiğiniz – tanıdığınız çevrenizde – mahallenizde geçim sıkıntısı çeken ihtiyaç sahibi aileler varsa çocukları için ulaşabilirsiniz,

Elimizden geldiğince gücümüz yettiğince kardeşlerimizin yanındayız.

Sevgi ve saygılarımla.