2022 yılı kayıp ve kazanımlarla geçen bir yıl oldu. Bu yıl içinde başta sevgili anneciğim ve teyzeciğim olmak olmak üzere, Amasra maden ocağı faciasında gencecik kardeşlerimizi, evlatlarımızı ve pek çok sevdiğimizi kaybettik. Ayrıca vatan müdafaası uğrunda yine nice şehitler verdik. Allah (cc) aziz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin. Ruhları şâd mekanları cennet olsun.

2022 yılında kayıplarımız olduğu gibi elbette kazanımlarımız da oldu. Bunların başında doğalgaz keşifleri ile Zonguldak ilimizin ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmesidir. “Her arayan bulamaz, ama bulanlar arayanlardır” parolası ile Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Karadeniz’de başlayan doğalgaz aramalarında müjdeli haber Zonguldak’ın hemen 170 km. kadar yakınlarından geldi. Yapılan aramalarda şu ana kadar toplam 710 milyar metreküp doğalgaz rezervi gerçekleşti. Bu rezervin bugünkü rakamla uluslararası piyasalarda karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. Çalışmalar tamamlanıp doğalgaz salımı gerçekleştiğinde bu para ülkemizde kalıp ülke ekonomisine aktarılacaktır. Böylece ülkemiz ekonomik refah ve huzura daha çok yaklaşmış olacaktır. Çaycuma1 kuyusunda yapılan 58 milyar metreküplük keşif ile de her yerde adı konuşulan bir kentin evlatları olarak bu gelişmelerden büyük bir mutluluk duymaktayız. Bizim için bundan daha büyük mutluluk ne olabilir? Gerçi biz asıl mutluluğu inşaallah 2023 yılı ilk çeyreğinde ilk doğalgazımızı yakarak yaşayacağız. Yüce Rabbim kazasız belasız o günleri görmeyi cümlemize nasip eylesin.

2022 yılı çalışanlar için de büyük kazanımlara imza atılan bir yıl oldu. 3600 ek gösterge, sözleşmeliye kadro müjdesi, asgari ücrete zam üstüne zam ve en son da önceki iktidarların büyük hatası olan EYT sorununun kökten çözülmesi ve ilk etapta 2 milyon 2 yüz elli bin vatandaşımızın emekli olamama sorunun ortadan kaldırılması ve emekli olmalarının sağlanması nice kazanımlardan sadece bir kaçı oldu. Tüm bu kazanımların altında hiç şüphe yok ki sayın Cumhurbaşkanımızın imzası vardır. Allah (cc) ondan razı olsun.
TOGG, Savunma Sanayiindeki gelişmeler, Tahıl krizinin çözümü ve Rusya ile Ukrayna arasındaki arabuluculuk faaliyetleri başta olmak üzere Dış Politikada devrim niteliğindeki gelişmeler de sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki ülkemiz için 2022’nin unutulmayacak kazanımları arasında yer aldı.

Şimdi sırada durduk yere fiyatlarla oynayan ve ekonomik kriz çıkartanlara dur demek var. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 2023 yılında milletin elindeki üç kuruşa göz diken market görünümlü doyumsuz soygun çetelerine dur denecek ve aziz milletimiz inşaallah derin bir nefes alacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Kaldı ki kadirşinas milletimiz de hayat pahalılığının kimler tarafından ve niçin yapıldığını bilmekte, siyasi kin ve ihtirasları uğruna Türkiye’nin geleceği ile oynamak isteyenlere asla itibar etmemektedir. 2023 seçimlerinde bunu bariz bir şekilde bir kez daha göreceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.
İnşaallah,

2023 yılı yeni Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcı olacaktır.
2023 yılı Emeğin Başkenti Zonguldak’ın Enerji’nin de başkenti olduğu yıl olacaktır.
2023 yılı Enerjiyle parlayan yıldız Çaycuma yılı olacaktır.
2023 yılı aziz milletimizin yeniden diriliş yılı olacaktır.
2023 yılı güçlü ve lider ülke Türkiye yılı olacaktır.
2023 yılı Başkan Recep Tayyip Erdoğan Yılı olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle mensubu olmaktan onur duyduğum aziz milletimizin miladi 2023. yılını kutluyor, yeni yılın başta Zonguldak ve ilçelerimiz olmak üzere ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için barış, sevgi, kardeşlik ve huzurdan yana hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.