Yılın 67. Günü Dünya Zonguldak Günü

Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk 10O. Yılını geride bırakırken devletimiz yeniden dünya lideri olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Teknofest gençliğine verilen önem, Savunma Sanayii alanında yaşanan muazzam başarılar (İha, siha, Kaan, Hürjet, TCG İstanbul vs.) bu hususta son derece ümit verici ve önemli gelişmelerdir. Her arayan bulamaz ama bulanlar arayanlardır diyerek yerli ve milli gemilerimizle yapılan keşifler ve Zonguldak deniz sahamızda bulunan Doğalgaz ve Şırnak Gabar’da keşfedilen yeni Petrol rezervleri gibi harika gelişmeler müreffeh yarınlarımızın ayak sesleridir.

Bütün bu gelişmelerin mimarı hiç kuşku yok ki Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve onun aşk, heyecan, azim ve kararlılığıdır. Yok denecek kadar az bir istirahatle her gün yurt içi ve yurt dışında onlarca programa katılan sayın Cumhurbaşkanımız kendisine “bu kadar programlara katılmakla yorulmuyor musunuz?” diye soranlara Neşet Ertaş misali “aşkınan koşan yorulmaz” cevabını vermekte ve başarısındaki sırrı da bu şekilde açıklamaktadır. İşte onun bu aşk ve heyecanını örnek alan Ak Parti teşkilatları da başarıdan başarıya koşmaktadır. Bunlardan biri ve hatta belki de en başlarda geleni de Ak Parti Zonguldak İl teşkilatıdır.

2023 Genel Seçimlerinde yapılan çalışmalar ve Cumhur ittifakı lehine Zonguldak’ta alınan olumlu sonuç bunun en bariz örneğidir.

Yapılan bu son seçimlerde Ak Parti Zonguldak İl Başkanı sayın Mustafa Çağlayan ve Yönetimi tarafından Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı anısına tasarlanan ve tüm sahada uygulamaya konulan "Yüz Yüze 100 Program" isimli teşkilat çalışması seçimde başarı rüzgarlarının Cumhur İttifakından yana esmesini sağlamış ve amacına da ulaşmıştır. Büyük bir azim ve gayretle gerçekleşen bu çalışma seçim sonucuna büyük etki etmiş ve sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesine büyük katkı sağlamıştır.

"Yüz Yüze 100 Program" ile halkımızın karşısına farklı programlarla çıkılmış, sadece il merkezinde değil tüm ilçe, belde, köy ve mahallelerde tebessüm edilmedik yüz, sıkılmadık el, dokunmadık yürek bırakılmamıştır. Herhangi bir yerde engelli ve yaşlılarımız ziyaret edilirken bir başka yerde hastane, sevgi ve huzur evleri ziyaret edilmiştir. Bir yerde şehit ailelerimiz ve gazilerimizle bir araya gelinirken bir başka yerde Cumhuriyetimizin 100. yıl anısına fidanlar dikilmiş, şehitlerimiz için hatimler indirilip dualar edilmiştir. Ulaşılan her insanımızın hal ve hatırı sorulmuş, varsa sorunları tespit edilip çözülmesi için girişimlerde bulunulmuştur.

İşte o çalışmalarla Ak Parti Zonguldak Teşkilatları büyük bir başarıya imza atmış, Zonguldak genelinde sayın Cumhurbaşkanımıza %55 oy çıkmış ve Ak Parti’den 3 Milletvekili de meclise girmeye hak kazanmıştır. Yani hiçbir başarının tesadüf olmadığı Zonguldak’ta bir kez daha görülmüştür. Şimdi önümüzde yine bir seçim var ve aynı teşkilat şimdi daha farklı ve daha çok ses getirecek programları uygulamaya koymuş durumda. İşte onlardan biri, her senenin ilk 67. günü kutlanacak olan “Dünya Zonguldak Günü" programları!

“Dünya Zonguldak Günü” Hayırlı Olsun

İl Başkanı sn. Mustafa Çağlayan tarafından önce il yönetim kurulunda kararlaştırılan sonra da basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan program, Yılın 67. Günü “Dünya Zonguldak Günü” adını taşıyor. Bu sene 07.03.2024 Perşembe gününe denk gelen programda Zonguldak’ın telefon kodu olan 372 rakamından hareketle tam 372 farklı program tasarlandı. Program il merkezi ve tüm ilçe, belde, mahalle ve köylerde icra edilecek. Tüm teşkilat mensupları tarafından icra edilecek olan programlarda; 372 esnaf, 67 dezavantajlı birey, 372 hane, STK, Meslek Örgütleri, yaşlı, hasta, madenci ziyaretleri vs. gerçekleştirilecektir. Bu programlarla halkımızın tüm kesimleri ile bir araya gelmek ve her insanımıza dokunarak gönüller kazanmak amaçlanmaktadır.

Bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan “Dünya Zonguldak Günü” Programları kapsamında Adalet Bakanımız sn. Yılmaz Tunç ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız sn. Mehmet Fatih Kacır da Zonguldak’ımıza gelecek ve çeşitli etkinliklere katılacaklardır.

Bundan böyle “Dünya Zonguldak Günü” her senenin 67. günü dünyanın her tarafında inşaallah çeşitli etkinliklerle kutlanacak ve Zonguldak sevdalısı herkes bu güzel günü kutlamanın heyecanını doya doya yaşayacaktır. Bu çalışma, özünü millet ve memleket sevdasından alan milli ve üretken bir siyaset anlayışının ürünüdür. Zonguldak’ımızın tanınması ve tanıtılmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız “Dünya Zonguldak Günü” programlarının ilimiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, böyle güzel projelerle ilimizin gelişmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımız arz ediyorum.

Sözün özü sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde aşk ve heyecanla çağlayan bir teşkilat öncülüğünde enerji ve emeğin başkenti Zonguldak’ımızı çok daha güzel günler bekliyor.