Zonguldak’ta son altı ayda intihar ve intihar girişimleri adeta patlama yaptı.
Yaşanan olaylardan bazıları şöyle;
Zonguldak’ta son aylarda üst üste gelen intihar veya intihar girişimleri 2001-2003 yıllarında yaşanan günleri hatırlattı.

BİR
17 Mart 2021’de Kozlu’da 33 yaşındaki Mustafa Çavdar kendini asarak intihar etti.

İKİ
Zonguldak Ereğli’de 26 yaşındaki genç polis memuru görev sırasında beylik tabancasıyla intihar etti.

ÜÇ
5 Şubat’ta yaşanan olayda ise Ayşe Özgecan Usta adlı genç kadın sekizinci kattan kadın atlayarak intihar etti.

DÖRT
Dikkat çeken bir başka intihar olayı da geçtiğimiz Aralık ayında yaşandı. Ereğli’de eşi ile boşanma aşamasında olan 32 yaşındaki Doğan B. eşinin evinin önünde tabancayla başına ateş ederek yaşamına son verdi. 

BEŞ
Eylül 2020’de Zonguldak Alaplı’da birlikte kahvaltı yaptığı 40 yaşındaki Cemile ve 45 yaşındaki Hüseyin Kumuz çiftini evlerinde tabancayla vurarak öldüren 59 yaşındaki Cevat Saydam sonrasında intihar etti.

ALTI
Eylül ayında Alaplı’da yaşanan intihar olayında ise 28 yaşındaki Ferhat D. Yaşamına son veren bir başka genç oldu.

YEDİ
Eylül 2020’de bir başka intihar olayı ise Zonguldak merkeze bağlı Birlik Mahallesi Karafatma Sokak'ta yaşandı.Zonguldak Belediye Personeli 54 yaşındaki Mehmet Y., başından vurulmuş halde bulundu.

SEKİZ
Ekim 2020’de Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinden 20 yaşındaki Berna U., Zonguldak Alaplı’da ki köyünde tarlaya gidiyorum diyerek çıktığı evine bir daha dönmedi. Genç kadının kendisini ağaca asarak intihar ettiği öğrenildi.

DOKUZ
Yine Ocak 2021’de Çaycuma’da meydana gelen intiharda ise Akyamaç Köyünde yaşayan ve kanser tedavisi gören bir kişi silahla intihar etti.

ON
Ocak ayında dikkat çeken bir başka intihar ise Gökçebey’de yaşandı. Meslekten ayrılan 24 yaşındaki Uzman Çavuş, kendini av tüfeği ile vurarak intihar etti.

RAKAMLAR DAHA FAZLA
Son dönemde yaşanan intiharlardan bazıları bu şekilde. Ancak dikkat çeken başka bir olay da ileri derecede ki intihar girişimleri. Zonguldak genelinde pek çok noktada intihar girişimlerini görmek mümkün. Ekonomik sıkıntılar, psikolojik sorunlar, işsizlik, aile içi tartışma gibi nedenler intiharların ortak noktası olarak görülüyor.

Editör: TE Bilişim