-ÖZEL HABER-
Zonguldak’ta artan kovıd sayıları korkutuyor. Avrupa’dan sonra Türkiye’de de maske kullanımının yeniden zorunlu hale gelebileceği belirtiliyor. 
Son verilere göre Zonguldak, nüfusa oranla en fazla vaka artışı olan iller arasında yer aldı. Yapılan testlerin yüzde 80 oranında pozitif çıktığı öğrenilirken vatandaşların test yaptırmayı ihmal etmemesi istendi.
İŞTE GÜNÜN RAKAMLARI
19 Temmuz 2022 verilerine göre son 24 saatte en fazla vaka artışının olduğu yer Ereğli oldu. Ereğli’de bir günde tespit edilen vaka 160 oldu. Ereğli’yi 150 ile Zonguldak Merkez takip etti. Vaka sayısının en fazla olduğu diğer iki ilçe ise 145 ile Çaycuma, 105 ile Devrek oldu. Kozlu’daki vaka sayısı ise 55. İl genelinde toplam rakam 700’e ulaşırken bu artışın katlanarak artmasından endişe ediliyor. Düğün ve festivallerle birlikte rakamlarda artışın hızlanması beklenirken yatan hasta sayısı ise geçen yıllara göre çok daha az. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aşıların ihmal edilmemesini isterken, bireysel tedbirlere dikkat edilmesinin vaka hızını azaltacağını söylüyor.

Editör: TE Bilişim