-ÖZEL HABER-
Koronavirüs vaka artışının en fazla yaşandığı kent olan Zonguldak, adeta yangın yeri. Koronavirüsün zirve yaptığı Zonguldak'ta test sonuçlarının geç çıkması, ekiplerin hastalarla geç diyolog kurması ve hastaların temaslı oldukları kişilerin tespit edilmemesi eleştiri konusu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 2 Ekim'de açıkladığı haftalık 18-24 Eylül tarihlerini kapsayan Covid-19 vaka tablosunda en fazla vaka artışının yaşandığı il olan Zonguldak, dün açıklanan 25 Eylül-1 Ekim'de illere göre her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vaka sayılarında 557,17 vaka yoğunluğu ile ilk sırada yer aldı. Devam eden vaka artışı, Hayat Eve Sığar Uygulamasına (HES) da yansıdı. Kentin birçok noktasının tamamen kırmızıya döndü. Zonguldak Valiliği, denetimlerle ve sosyal medya hesaplarından yaptığı uyarılarla halkın tedbirlere uyması konusunda uyarılar yapmaya devam ediyor. Kent genelinde 30 Eylül tarihinden itibaren 7 bin 820 izolasyon denetimi yapılırken 17 kişiye izolasyon kurallarına uymamaktan ceza uygulandı. Hastanelerin yoğun bakımlarında da yoğunluk yaşanmaya başlandı. Tedavi gören hastaların çoğunluğunun aşı olmadığı öğrenildi. 

VATANDANDAŞ TEPKİLİ
Vaka artışının pik yaptığı Zonguldak adeta zirveyi gördü. Buna rağmen yeni ve ek tedbirlerin alınmaması da eleştiri konusu oldu. Koronavirüs testlerinin geç çıkması ve ekiplerin hastalarla test sonucundan iki gün sonra diyolog kurması da bir başka eleştiri konularından biri oldu. Ayrıca koronavirüse yakalananlara temas ettikleri kişilerin de sorulmadığı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim