-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ta geçtiğimiz Mart ayında 220 gram ekmeğin satış fiyatı 2 TL olmuştu. Mart ayında Dolar kuru 7,65, mazotun litre fiyatı ise 6,70 civarlarındaydı. Bugün itibariyle dolar 9,60, mazot ise 8 TL dolaylarında bulunuyor. Neredeyse her tüketim kalemine gelen zamlardan sonra fırıncılar da ekmeğe zam talep ediyor.

Zonguldak'ta Ekmeğe Zam Gelecek mi?

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, konu ile ilgili Z HABER’den Ali Sencer Arslan’ın sorularını yanıtladı.

Fırıncıların zam talebini ilettiklerini belirten Coşkun “Şuan için net rakam vermek doğru olmaz. Gerekli yazışmaları yaptık, haftaya komisyon toplanacak. Gramaj da küçülebilir, fiyat da değişebilir.” dedi. Dolar ve Euro dalgalandıkça piyasa fiyatlarının da yukarı yönlü hareket ettiğini ifade eden Coşkun, şuan sadece fırıncıların bir zam talebi olduğunu söyledi.

Ekmek Kaç Para Oldu?

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde bazı fırınlarda 220 gram ekmek 2,5 TL’den satılmaya başlandı. İlgili kurumlara zam taleplerini ileten fırıncılar, kesin kararı beklemeden ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladılar. Zonguldak’ta da ekmeğin zamlanarak bu seviyelere gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim