-ÖZEL HABER-
TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda, TPAO'nun 2019 ve 2020 yılı hesapları görüşüldü. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Polat Türkmen toplantı sonrası Z HABER’e konuşarak limanın işletilmesi konusunda soru işaretlerinin de ortadan kalktığını belirtti.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, limanın yap-işlet-devret (YİD) modeliyle yaptırılıp işlettirileceğini açıklamış ancak Dönmez’in açıklamalarının ardından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin ise limanı TPAO'nun işletmesi gerektiğini açıklamıştı.
Bu durum, Filyos Endüstri Bölgesi’nde ticaret yapmak isteyen firmaların limanı kullanamayacağı yönünde yorumlanmış ve yeni sorular gündeme gelmişti.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen; “Melih Han Bilgin dünkü toplantıda Filyos ile ilgili çok güzel bir sunum yaptı. Daha önce limanı TPAO kullanacak özel gemiler yanaşamayacak konusuna da değindi. Limanı özel ticari gemilerin de kullanmaması mümkün değil. Zaten Filyos Limanı’nın batı yakası onlara tahsis edilmişti. Şu anda oraya doğalgaz tesisi kurulumu yapıldığı için liman içerisinde TPAO gemileri var. Yakında doğalgaz karaya çıkarılıp şebekeye bağlandığında o gemilere de ihtiyaç kalmayacak. Sadece bakım onarım için bir iki gemi olur o da limanın geri kalanının kullanılmasına engel olmaz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim