EVREN TÜRECİ KİMDİR ?

Zonguldak'ta doğdum, 8 yaşımdan itibaren keman, gitar ve ses eğitimleri aldım, ailemin bu konudaki desteği sayesinde daha o yaşlarda evimizde bana müziği öğreten öğretmenlerim oldu, çoğu İstanbul ve Zonguldak'ta yaşıyor onlarla bağımı hiç koparmadım. İlk profesyonel sayılabilecek sahnemi 16 yaşımda yaptım ve hocalarımın da desteği ile birçok ses yarışmasına katılarak dereceye girdim. Zonguldak Belediye Konservatuarında Klasik Türk Müziği eğitimi aldım, sonrasında Fame Akademi Müzik Ana Sanat Dalı Şan bölümünü bitirdim. Diksiyon ve Seslendirme eğitimleri aldım. Oda Tiyatrosu'nun müzikal ve tiyatro sertifika programlarına katıldım ve başarı ile tamamladım. Uzun yıllar Zonguldak'ta radyo programları ve haber spikerliği yaptım. Birçok ulusal ve yerel radyonun reklam jingle ve fragmanlarını seslendirdim.

Zonguldak Hayvan Hakları Derneği’nin Kurucu Başkanıyım, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu ve Hayvan Hakları Konfederasyonlarının Kuruluşlarında aktif olarak görev aldım. Yine hayvan hakları konusunda ülke genelinde bir çok pilot projenin koordinatörlüğünü yürüttüm ve ülke genelinde örgütlenme ve iletişim konularında gönüllü destek sağladım. Engelli çocuklar için gönüllü müzik terapileri yaptım ve tüm bu gönüllü çalışmalar bana 40'a yakın ödül getirdi, hepsini gururla saklıyorum. Tüm bunların dışında Ruhsal Astroloji, Spiritüel Koçluk ve birçok kişisel gelişim eğitimleri aldım ancak bu konular bir büyük derya ve eğitimlerim halen sürmekte, profesyonel danışmanlık vermeye de devam ediyorum. 2015 yılına kadar Zonguldak'ta yaşadım ve sonrasında İstanbul'a yerleştim.. 2018 yılında ilk single çalışmamı ve 3 ay önce de ikinci tekli single çalışmamı yaptım. Halen sahne almaya devam ediyorum.

UZUN YILLAR BASIN CAMİASINDA YER ALDINIZ SONRA KENDİNİZİ HAYVAN HAKLARININ ANLATILMASINA ADADINIZ, AMACINIZA ULAŞABİLDİNİZ Mİ VAZ MI GEÇTİNİZ?

Basında yer aldığım dönemler çok eskidendi, yerel radyoların çok gündemde olduğu ve şehre gelen tüm yöneticilerin spor, sanat ve iş camiasındaki kişilerin radyo programlarında ağırlandığı benim için çok güzel anılara sahip günlerdi. Spikerlik hiçbir zaman hayat hedeflerimden biri olmadı ancak çok severek çalıştım. Hayvan Hakları konusu hayatımdaki önceliğini çocuk yaşlarımdan itibaren önemini artarak koruyor, bu konunun hayvanları çok seviyor olmamla da alakası yok. Toplumsal konulara karşı her zaman ekstra duyarlı biri oldum ama hayvanların mağduriyetleri merhamet değil adalet konusu benim için ve bu alandaki her doğru katkı çok önemli hayvanlar için. Ben her insanın bir dönemi, her dönemin de bir insanı olduğunu düşünüyorum, 10 yılı aşkın süre ile 7/24 demeden yol arkadaşlarımla birlikte emek verdik. İstanbul'a taşınma kararı aldım ve onlar bayrağı devralarak yola devam ediyorlar.Bu dava gönlünü veren hiç kimsenin vazgeçebileceği bir dava değil, bende vazgeçmiş değilim şehirdeki gönüllü misyonum sona erdi o kadar. Hala aktivist ruhumla İstanbul'da hayvan hakları için elimden geleni yapmaya devam ediyorum, son nefesime kadar da devam edeceğine eminim, çünkü bu bir ruh. Ülkemizde ve dünyada kimse hayvan hakları konusunda amacına ulaşabilmiş değil. Hak ve adalet mücadelesi verilen tüm diğer konularda da ancak yol kat ediliyor bir taş daha koyuyoruz o kadar. Kimse bu soruya amacımıza ulaştık yanıtını veremez Atilla Bey, yol katedildi ve devam ediyoruz diyebilir.

SOSYOLOJİK AÇIDAN BAKARSAK, KENTİN GÖÇ HARİTASINA EKLENEN BİREYLERDEN BİRİ OLDUNUZ, ŞEHİR VE GÖÇ ÜZERİNE NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Zonguldak eskiden ekonominin lokomotifi olmuş ve dışarıdan göç alan bir il iken şimdi kömürün değer kaybetmesi ve beraberinde gelen iş gücü kaybı ve gelir yetersizliği nedeniyle göç veriyor.Günümüz koşullarında bunun önüne geçilmesi de pek mümkün görünmüyor. Göç haritasına bende eklenmiş oldum doğru söylüyorsunuz, tabi benim nedenim bambaşka bir konu. Müzik piyasasının nabzı İstanbul'da attığı için burdayım, başka bir şehirde olsaydım da yine benim için durum İstanbul'a taşınmak olacaktı veya sık gidip gelecektim. İstihdam olanakları kısıtlı olan ve sosyal hayatı yeterli düzeyde sağlayamayan tüm Anadolu şehirlerinde yeterli yatırımlar yapılamadığı sürece bu devam edecektir diye düşünüyorum. Yoksa insanlar kurulu düzenlerini ve alışık oldukları konfor alanlarını neden terk edip gitsinler zaten herkesin hayatı yeterince zor, herkes gelecek için kaygılı.

ŞİMDİ MÜZİK HAYATINIZ ÖN PLANDA. BU PLANLI BİR YOL HARİTASI MIYDI, YOKSA TESADÜFLER Mİ SİZİ BURAYA GETİRDİ ? GEÇ KALDIĞINIZI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Ben pek tesadüflere inanmıyorum.Müzik az önce anlattığım gibi çoçukluğumda başladı benim için. Çok emek verdim müziğin dilini öğrenmek adına ve tam bununla ilgili büyük adımlarımın başlayacağı yıllarda talihsiz bir kaza ve beraberinde uzun yıllar süren bir tedavi süreci geçirdim. Ne ailemin, ne benim gözümüz müziği görecek durumda değildi açıkçası ve otomatik olarak müzik rafa kalktı benim için. Aslında şuan yaptıklarım 17/18 yaşlarımda hayata geçmesini istediğimiz şeylerdi. Müzik benim en büyük hayalimdi her zaman. Hayat bana başka yol haritası çizdi anlayacağınız, ama bir kayıp yok, pişmanlık vah tüh yok. Var olan şartlar ile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım her zaman ve geç kaldığımı düşünmüyorum. Sağlığımın nispeten çok daha iyi olması ile birlikte tekrar müziğe geri döndüm. Ancak aradan geçen yıllar içerisinde ne hocalarımla ne müzisyen dostlarımla ne de müzikle bağımı hiç koparmadım. 8 yaşımda başlayan hikayeme önce yarım kalan konservatuar eğitimimi tamamlayarak ve sonrada ilk tekli albüm (single) çıkararak devam etmiş oldum. Zonguldak'ta canlı müzik yapan tüm mekanlarda otellerde aralıklı olarak da hep sahne aldım. Aslında ancak hayvan hakları ile ilgili kimliğim her zaman daha fazla ön planda oldu ve müzisyen olduğumu bilenlerin dışında çok hafızalarda kalmadı.

KİMLERLE HANGİ ÇALIŞMALARI YAPIYOR, NERELERDE SAHNE ALIYORSUNUZ? ZONGULDAK'TA SAHNELERİNİZ OLACAK MI ?

2018 ‘de ilk tekli single çalışmamı Vedat Sakman ile yaptım. Onun bir şarkısını akustik cover yaptık, birlikte söyledik. Hatta yılın en iyi çıkış yapan düet ödülünü aldık. Sevgili Vedat ağabey ile single yapmak ve onun genç sanatçılara kapısını açtığı bir mekanda sahne almak bir şans ve benim için her zaman gurur verici oldu. İstanbul 'a yerleştiğimden beri Sakman İstanbul'da her ay düzenli sahne alıyorum. Bunun dışında performans sahnelerimiz ve özel mekanlarda sahnelerimde oluyor sosyal medya hesaplarımızda afişlerini paylaşıyoruz. Şehir dışında da özel organizasyonlara katıldığımız oluyor orkestra arkadaşlarımla beraber. 2015 yılından bu yana özel bir kaç sahne dışında ve Şair Selma Aydın'ın organizasyonlarına aldığım davet dışında sahne almadım Zonguldak'ta. Neredeyse Türkiye'nin birçok şehrinde sahne yaptık. İletişime geçtiklerinde elbette seve seve kendi doğup büyüdüğüm şehirde sahne alırım. Hatta sevdiklerim, dostlarım, ailem beni dinleyeceği için çok çok mutlu olurum. Oradan çok mesaj geliyor, sizi ne zaman dinleyebiliriz diye, talep olursa dinlersiniz diyorum ben de. Ya da talep edin diyorum.

ZONGULDAK'TAN GELİP İSTANBUL MÜZİK CAMİASI İÇİNDE TUTUNMAK KOLAY DEĞİL AMA SİZİN SÖYLEDİKLERİNİZİ OKUYUP BENZER ARAYIŞ İÇİNDE OLMAK İSTEYENLER OLABİLİR, NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ ?

Buna vereceğim cevap açıklayıcı olur mu bilmiyorum. Ülkenin ve dünyanın gidişatı hepimizi üzüyor kaygılandırıyor. İnsanlar eskisi kadar mutlu,pozitif değiller.Büyük şehirlerde bu durum çok daha fazla. Eğer yapı olarak dayanıklı değilseniz en ufak bir etkide duygu durumunuz bozuluyorsa bu yol kolay olmayacaktır. Fakat müziği aklına koyan biri nerde olsa o müziği yapar zaten. Hedef başka ise büyük riskler almadan yola çıkılabilir diye düşünüyorum. Burada hedef çok önemli. Ben mutlu olmak, keyif almak ve şarkı söylemek istiyorum. Bunu insanlarla paylaşmak istiyorum. En sevdiğim işi yapmak istiyorum kısacası. Adım adım bir şeyler yapıyorum ancak artık eğlenmediğim, mutlu olmadığım noktada devam etmem, beni mutlu etmeyen hiçbir şeyin içinde olmam. Müzik camiası ilginç gerçekten. Kriterleri, olasılıkları tahmin edilir değil. Eskiden tahmin ediliyormuş, şimdi insanların müzik türleri ile ilgili tepkileri tahmin edilemiyor. Ama işte burada kişinin müzik ile ilgili hedefi önemli. Sadece müzik değil insanların doğuştan getirdikleri yetenekleri için her zaman bir şeyler yapması gerekli. Neden size verildi bu yetenek, diğer kişide yok? Misal, benim abim çocuk yaşından beri şahane resimler yapardı ve hep köşeye attığı yeteneğini artık o da kullanmaya karar verdi. Kendi sayfasında paylaşıyor çizimlerini. Bir magazin dergisinde çiziyor ve eğer kısmet olursa bu yıl ona bir sergi açacağız Zonguldak'ta. Yaş çok önemli değil, hedef önemli bence. Bir de mutlu olacak mısınız o hedefe giden yolda, bu önemli..

YOL HARİTANIZDA NELER VAR BUNDAN SONRASI İÇİN?

Yeni şarkılar hazırlık aşamasında ve onları müzikseverler ile paylaşacağız. Sahnede söylemek istediğim dünya kadar şarkı var. Yapmak istediğim farklı konser projeleri var. Belki bir dizide şarkı söylemek. Eğer becerebilirsem kendim bir şarkı yazıp bestelemek ve müzik dışında da kişisel gelişim alanında hayata geçirmeyi planladığım özel projelerim var.

İKİNCİ ÇIKIŞ ŞARKINIZ TÖVBE'DEN DEVAM EDERSEK BU ŞARKIYLA PARALEL OLARAK SORMAK GEREKİRSE NELERE TÖVBE ETTİNİZ?

Hiçbir şeye tövbe etmedim. Şarkının sözleri öyle :)) Aşka tövbe eden bir kadının hikayesini anlatmış Aysuda Ülkü Zeren. Üstelik yıllar önce yazmış şarkıyı, bana kısmet oldu söylemek. Ben sadece yorumladım ve çok severek söyledim. Daha önce de soruldu çeşitli röportajlarda bu soru. Ben de cevaben; "Aşk çok güzel bir duygu, aşka tövbe etmeyin. İlla tövbe edilecekse, kadınlar artık aşkta kendilerini üzüp hırpalamaya dramatik olmaya tövbe etsinler.Kendilerine sahip çıksınlar, değer gördükleri ilişkilerin içinde olsunlar" dedim. Ruh olarak biliyorsunuz aktivist bir yapıya sahibim, o yüzden böyle bir cevap verdim. Haksızlıklara karşı konu ne olursa olsun hep bir duruşum oldu. Tövbe, kelime olarak çok yüksek bir titreşime sahip. Şarkıyı ikinci kez dinleyen herkes sözlerini hemen ezberliyor, bence eğlenceli bir şarkı.Şimdilerde remixversiyonu da çıktı. Ünlü DJ Erkan Kılıç yeni bir düzenleme getirdi Tövbe'ye, onu da dinleyin. Ben sonuna kadar açıp dans ediyorum. Clup'larda çok tercih ediliyor. Yapısı bozulmadan çok güzel bir Remix yapılmış oldu.

ZONGULDAK'TA UZAKTAN BAKILINCA EN ÇOK NELERİ ÖZLÜYORSUNUZ ? MESAJINIZ VAR MI ?

Zaten iki ayda bir Zonguldak'ta olduğum için özlemelik bir durum olmuyor. Ailem orda ve onları da görmek için sık sık geliyorum. Benim bir ayağım memleketimde. Arkadaşlarım, akrabalarım ve dostlarımın hepsi ile hem sosyal medyadan hem de bizzat telefon ile sürekli görüşüyorum zaten. Herhangi bir uzaklaşma söz konusu değil. Herkese selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum. Size de güzel sorularınız için ve ilk başından beri beni takip ederek, güzel dilekleriniz ve haberciliğiniz ile yanımda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum Atilla Bey.

Editör: TE Bilişim