-ÖZEL HABER-
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 3 bin artı bin işçi alımı gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Zonguldak’a gelerek maden işçileriyle yaptığı buluşma sonrası olgunlaşma aşamasına gelen işçi alımıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapacağı Zonguldak programında maden işçileri ile salon toplantısında buluşma bu yönüyle çok önemliydi. Türkiye Taşkömürü Kurumu, Genel Maden İşçileri Sendikası yönetimleri ile Ak Parti’nin bölge milletvekilleri işçi alımıyla ilgili talebin resmiyete dökülmesi için ümitliydi ancak Erdoğan’ın programının ertelenmesi ile birlikte süreç de sekteye uğramış oldu. 
İşçi alımıyla ilgili kilit isimlerden biri de daha önceki bazı kriz ve işçi alımı açıklamalarında önemli rol oynayan isim Türk İş Başkanı Ergün Atalay.
Genel Maden İşçileri Sendikası yönetimi ve Zonguldak’ın taleplerine tercüman olan Atalay’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaparak müjde için süreci hızlandırması, Zonguldak’ın elini yeniden güçlendirmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim