Maden ocağında olması gereken işçileri mesai saatleri içinde, 2 hafta süreyle lojmanın tadilatında çalıştırdığı ortaya çıkan Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu hakkında soruşturma açılıyor. Kurum içinde daha önce de pek çok tartışma yaratan uygulamaya imza atan, Genel Müdür Kazım Eroğlu’nu da zor durumda bırakan Uncu’nun keyfi uygulamaları en zorlu şartlarda çalışan maden işçilerini de zor durumda bıraktı. 
Uncu’nun ve diğer pek çok ismin keyfi uygulamaları, TTK’nın etik ve ahlakı ile bağdaşmayan davranışları, ayağa kalkması gereken kurumun daha fazla yıpratılmasına neden oluyor. 

OLAY NEYDİ
Uncu’nun maden ocağında olması gereken işçilerden beşini 2 hafta süreyle oturduğu lojmanın inşaat ve tadilatında çalıştırdığı ortaya çıktı.
Bu süre içinde maden ocağında gösterilen işçiler, lojmanın elektrik, mobilya, boya, fayanslarını komple yeniledi.
Olay, işçilerden birinin daha rahat çalışacağı bir başka göreve kaydırılması ve diğer işçilerden birinin tepkisi üzerine ortaya çıktı.
Z HABER’e ulaşan maden işçi başından geçenleri anlatarak, baskı altında olduklarından kimseye bir şey diyemediklerini söyledi.

GÖREVDEN ALINMALI
Z HABER’İN haberi sonrasında Karadon Müessese Müdürü Fazlı Uncu’nun yönetim hataları, işçi kayırmaları, keyfi uygulamaları olduğu yönünde çok sayıda şikayet geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğünün talimatı ile Uncu hakkında soruşturma açıldığı öğrenilirken işçilerin ifadelerine başvurulması bekleniyor. 

İŞÇİLERE BASKI VAR
Skandalın duyulması sonrasında lojmanda çalıştırılan maden işçilerine ulaşan Uncu ise soruşturmanın önünü kesmeye çalışıyor. İşçilerin, ifadelerini baskı altında vermemeleri için TTK yönetiminin nasıl bir yöntem uygulayacağı merak ediliyor. Diğer yandan bu sorumsuzluğun ulusal basının da gündemine gelmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim