-ÖZEL HABER-
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’ün yeniden gündeme getirdiği özel kömür işletmelerinden ton başına alınan 70 liralık rödevans bedelinin sembolik bir rakama çekilerek işletmelerin daha yüksek istihdam ile çalışabilmesinin yolunun açılmasına yönelik çağrısının soruları yanıtladı. 
Konunun hassasiyetinin farkında olduklarını belirten Eroğlu, 2019 yılı sonunda ruhsat sözleşmelerinin sona ereceği dönem de gündeme gelen konuyla ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Bakan Yardımcısı Şeref Kalaycı’ya bilgi aktarıldığını hatırlattı.
Geçmişte bölge milletvekillerinin de katılımıyla Ankara’da bir toplantı yapıldığını belirten Eroğlu taleplerle ilgili hukuki düzenlemenin önemine dikkat çekerek özetle Şöyle dedi;
“Bu konuda işletmelerimizin dile getirdiği öngörüler ve rödevans bedellerinin düşürülmesiyle ilgili çalışmalar yapılabilir. Ancak bu düzenleme yetkisi bizim elimizde olmadığı gibi kanuni düzenlemeler gerekiyor. Talep edilen düzenlemelerin yeni hukuki sorunlar doğurmaması için üzerine çalışması gerekiyor. Daha önce yapılan görüşme toplantılarda da bu talepler ve nelerin yapılabileceği, düzenlemelerin hukuki sonuçların neler olabileceği üzerine bazı öngörüler paylaşılmıştı. Kanun değişikliği şart” dedi.

Editör: TE Bilişim