-ÖZEL HABER-
Zonguldak Maden Mühendisleri Odası Lokali'nin TTK’den alınarak hazineye devredilmek istenmesi üzerine tepkiler gündeme gelmişti ve çeşitli STK temsilcileri ile siyasetçiler açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de konu hakkında Z HABER’e konuştu.
Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Maden Mühendisleri odasını değil, TTK’ye ait araziyi aldıklarını ifade ederken “Milletvekilimiz Hamdi Uçar’ın size yaptığı açıklamasına tamamen katılıyorum. Orada bir çevre düzenlemesi yapılıyor. Millete hizmet edecek bir yer yapılacak. Halka hizmet edecek. TTK’nin çok fazla sosyal amaçlı kullanılan tesisi var. Kimisini mühendislere veriyor, kimisini doktorlara, kimisini memurlara. Maden Mühendisleri Odası da TTK’nin başka bir yerini alabilir, yeni yerinde sosyal faaliyetlerine devam edebilir. Bu bir devlet projesidir, milletin rahatı için millete hizmet için yapılmaktadır; herkes bundan faydalanacak.” dedi. 
AK Parti Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Muammer Avcı’nın oraya Millet Kıraathanesi yapılacak söylemi için de açıklamada bulunan Türkmen, “Oraya Millet Kütüphanesi, Millet Kıraathanesi yapılacak. Kıraat zaten okuma demektir. Toplumun her kesimi oradan faydalanacak, maden mühendisi de faydalanacak, doktoru da faydalanacak, işçisi de faydalanacak.” İfadelerini kullandı. 
Son olarak MMO’nun muhalif olduğu için oradan çıkartıldığı ve Oda sakinlerine zulmedildiği iddialarını ise “Ben bir maden mühendisi olarak oranın en başta üyesiyim, her ay aidat ödüyorum. Herhangi bir zulüm yok, bu anlamda iddialar var ama kimse muhalif olduğu için çıkartılmıyor. Orada güzel bir proje yapılacağı için çıkartılıyorlar.” diyerek yalanladı.

Editör: TE Bilişim