Kilimli ilçesinde bulunan Bektaşlar Madencilik’te çalışan maden işçileri 1 aylık maaşlarını almadıkları gerekçesi ile eylem başlatmış ancak yaptıkları girişimler sonuçsuz kalmıştı.

Maden işçileri Zonguldak Valiliği ve İş-Kur ile sürekli görüşmelerin devam ettiğini ancak işverenin hiçbir şekilde olumlu yaklaşmadığını belirterek aylardır maaşlarını alamadıklarını ifade etti.

Mart ayında çalıştıktan sonra koronavirüs sebebi ile Nisan ayında ücretsiz izin verilen ve Haziran itibari ile yeniden işe başlayan madenciler mağdur olduklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Maden işçileri altmış kişiden fazla işçinin çalıştığı ocakta neredeyse işçilerin yarısının mağdur edildiklerini belirterek "Bize Haziran'da çift maaş verilecek dediler tek maaşımızı yatırdılar. Mart ayında çalıştığımız işin parasını ödemediler. Daha sonra Temmuz ayının başlarında toplandık ihtarname çektik bize ‘Gidin istediğiniz yere şikayet edin’ diyorlar” iki ay İş-Kur’dan çalışma ödeneği aldığımız için ‘onu maaşınıza sayın 2 ay evde yattınız ben yatan adama maaş vermem’ diyorlar. İşten çıkmak isteyen arkadaşlarımız oldu ama sigortadan çıkış vermedikleri için işsizlik ödeneği alamıyorlar. Bizim üstümüzden teşvik primi alıyorlar ama bizi mağdur etmek için de ellerinden geleni yapıyorlar. Yetkililerden yardım istiyoruz. Sorunumuza çözüm bulun. Aylardır maaşımızı alamıyoruz mağduruz” dedi.

Editör: TE Bilişim