ÖZEL HABER

Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tıbbi onkolog eksikliği birçok vatandaşın mağdur olmasına yol açmıştı. Kanser hastaları tedavilerini görebilmek için çevre illerdeki hastanelere gitmek zorunda kalmıştı. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı’nın hastane ziyareti esnasında kanser hastaları ve hasta yakınları Prof. Dr. Çufalı’ya onkoloji servisinde neden doktor olmadığını sorarak yaşadıkları mağduriyeti dile getirdiler.

Ziyarette kanser hastalarının ve hasta yakınlarının sorularını yanıtlayan Rektör Çufalı, sorunun çözümü için bütün ekibin gece gündüz  çalıştığını ifade ederek “En son hatta önceki ay ilgili yerlere söyledim; ‘hocam hep aklımızdasınız’ dediler.”  Vatandaşın “Koşullar mı değişmedi acaba gelmeme nedenleri ekonomik şartlar mı iyi değil” sorusu üzeribe Rektör Çufalı “Türkiye’de tıbbi onkolog az. Olanları da özel sektör kapıyor.” dedi.  Karabük’te 3 tane tıbbi onkolog var, diye ekleyen vatandaşa Çufalı, “orası Sağlık Bakanlığı hastanesi” diyerek cevap verdi. Vatandaşlar, onkoloji servisinin en iyi onkoloji servislerinden biri olduğunu dile getirerek doktor eksikliğinin en büyük sorun olduğunu ve giderilmesi gerektiğini ifade ederken Çufalı’nın ‘hep aklımızdasınız’ cevabına binaen, bir vatandaş “Cimere yazdım, onlar da ‘aklımızdasınız’ dediler” dedi.

Rektör Çufalı, hastaların yaşadıkları sorunları dinledikten sonra, çözüm için 2 kere başvuru yaptıklarını ancak açılan kadroya başvuru olmadığını, bu sorunu çözmek için tüm ekibin gece gündüz çalıştığını anlattı.

Vatandaşlar Mustafa Çufalı’ya onkoloji servisinin çalışmalarından ve sağlık personelinden memnun olduklarını sadece doktor eksiği olduğunu ve tek sorunun doktor eksikliği olduğunu söylediler. Hastalar ve hasta yakınları doktor eksikliğinin en büyük sorun olduğunu ve bu sorunun çözülmesi durumunda BEÜ onkoloji servisinin  Türkiye’nin en iyilerinden biri olabileceğini ifade ederek, kendilerini dinlediği için Prof. Dr. Çufalı’ya teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim