-ÖZEL HABER-
Zonguldak Çatalağzı’nda Eren Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulmak istenen yıllık 1 milyon ton kapasiteli kağıt fabrikası için istenilen ÇED toplantısı yapıldı.
Daha önce yapılan duyuruda; “Zonguldak ili, Kilimli ilçesi, Muslu Beldesi, Cumhuriyet Mahallesi Mevkii’nde 1.000.000 ton/yıl Kapasiteli Kâğıt Üretim Fabrikası projesinin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için ‘halkın Katılım toplantısı’ yapılacaktır” denilmişti.
Muslu’da yapılan toplantıda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü ile firma yöneticileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Geçmiş yıllarda termik santraller için yapılan tartışmalı ÇED toplantılarının aksine toplantı olaysız ve tartışmasız tamamlandı. Yapılan itirazlar üzerine yeniden bilgilendirme yapıldı. İkinci toplantı ise ileri bir tarihte bakanlıkta yapılacak.
Çatalağzı ve Zonguldak bölgede kurulan termik santrallerin olumsuz etkileri ile gündeme gelmişti. Toplantıda kağıt fabrikasının atık kağıt ile üretim yapılacak bir tesis olacağı belirtilerek atık su ve diğer atıklar için alınacak tedbirler hakkında bilgiler verildi.

Editör: TE Bilişim