-ÖZEL HABER-
Artan kovid 19 vakaları nedeniyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi doldu. Ağır hasta sayısının  ve genç hasta sayısının fazla olması Zonguldak’ta ilk günden beri en sıkıntılı günleri getirdi.
Hastanede 40 yoğun bakım hastası bulunurken hastalar arasında genç yaşta insanların da olması dikkat çekiyor.

GENÇLER ZORLANIYOR
Son dönemde genç yaşta kovid nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını kaybetmesi; “Genç insanlar  nasıl ölüyor?” sorularını akla getirmişti. 
Z HABER’e konuşan hekimler hastalığın seyir değiştirmesinin ve hastalığın ilerlemiş olmasının tedaviyi zorlaştırdığını söyledi. Hastanelerde normal serviste veya yoğun bakımda tutulan hastalar arasında 17-25 yaş arasında gençlerin de olması dikkat çekiyor.

YOĞUN BAKIMA İHTİYAÇ VAR
Atatürk Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerde yoğun bakım servislerin doluluk oranı yüzde yüze yakın.
Hekim ve hemşireler hastaların yoğun bakım servislerine ihtiyaç duymadan tedavisi için canla başla çalışıyor. Hekimler yoğun bakıma duyulan ihtiyacın artması durumunda seri can kayıpları yaşanabileceğine dikkat çekmişti.

HALA DERS ÇIKARMAYANLAR VAR
Hastanelerde yaşanan bu manzaralar, artan rakamlar ve ısrarlı uyarılara rağmen aile içinde veya diğer alanlarda toplu şekilde bir alanda toplananlar, mesafe ve maskeye dikkat etmeyenler sıkıntının büyümesine neden oluyor.

Editör: TE Bilişim