-ÖZEL HABER-
Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi’nde çalışan 3 kişi benzer yöntemlerle dolandırıldığı ortaya çıktı. Bankaların ticari bilgilerine de eriştikleri iddia edilen şahıslar, ya doğrudan EFT yaparak ya da internet üzerinden alışveriş yaparak çalışanların kartlarını boşalttı.
Hastane çalışanlarının banka bilgilerine ulaştıkları iddia edilen şahıslar, çalışanları maaş aldıkları bankadan arıyormuş gibi arayarak dolandırdı.
Edinilen bilgilere göre 2 ay önce kredi başvurusu reddedilen bir çalışan, telefonla aranıp ‘kredi başvurunuz reddedilmişti ancak şimdi krediniz onayladı.’ denilerek internet bankacılığı üzerinden 7 bin TL dolandırıldı. Günlük internet alışveriş limiti aşıldığı için rakam 7 bin TL oldu.
Bir başka çalışanın ise yaklaşık 1 ay önce limit arttırımı isteğinin reddedilmesinden bir süre sonra ‘limitiniz arttırılacak’ şeklinde aranarak bir popüler e-ticaret mağazasından 20 bin TL’lik telefon alışverişiyle dolandırıldığı ortaya çıktı.

Çalışanların hatası var ancak hırsızın hiç mi suçu yok?
BEÜ Hastanesi çalışanları telefonla veya başka bir şekilde paylaşılmaması gereken kişisel bilgileri, üçüncü şahıslarla paylaştıklarından dolayı bu duruma düştü. Bankalardan sıklıkla hiçbir çalışanın şifre istemeyeceğini bildiren mesajlar bir kez daha akla gelirken yaşanan durum hırsızın hiç mi suçu yok dedirtti.
Cumhuriyet Savcılığı ise konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı; dolandırıcı olduğu iddia edilen şahsın telefonunun hala arandığında çaldığı ancak cevap vermediği, hiçbir operasyonun da yapılmadığı ve vatandaşların mağduriyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim