Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Z HABER Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz ile canlı yayında kıdem tazminatı konusuna değindi. 
Kıdem tazminatı konusunda en ufak bir değişikliğin ve esnemenin genel grev kararı olacağını belirten Yeşil “Gerekirse kendimizi ocağa kilitleriz” diyerek Zonguldak’a ve maden işçilerine önemli görev düştüğünü ifade etti. 
Başkan Yeşil Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayarak;
“Zaman zaman bu tür eleştiriler oldu katılıyorum. Ama biz TÜRK-İŞ başkanlığımız bir milim dahi olsa geri gelirse tepkimiz büyük olacaktır. Türk-İş’in aldığı bir karar vardır. Kıdem tazminatında yapılacak en ufak değişiklik esneme genel grev sebebidir uygulamaktan da kesinlikle geri durmayacağız.
Madencilerin hak konusunda gözünün kara ve herkesten önde olduğunu herkes bilir. Kendimizi ocağa kilitlememiz gerekiyorsa ocakta sonuç alıncaya kadarda mücadelemizi sonuna kadar veririz.
Sokakta mı duracağız? Gerekirse sokakta da dururuz. Ben burada ciğerlerimi çürütmüşüm bu yola ömrümü vermişim başka sektörlerde arkadaşlarımız ömrünü çürütmüşler ve bunun karşılığında cüzi bir miktar var ve bu paranın da hiç edilmesine bizler işçi ve emekçi sınıfı olarak müsaade etmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim