-ÖZEL HABER-

Z HABER olarak ilk günden beri sorumlu yayıncılık çerçevesinde halkın en doğru şekilde bilgilendirilmesi ve tedbirlerin elden bırakılmaması için yayınlar yaptık.  Vaka sayıları ve genel durumu kamuoyu ile paylaşarak toplumun daha doğru bilinçlenmesi için çalıştık. Zonguldak koronavirüs ile verdiği zorlu mücadelesinin ardından geren sıkı tedbirler gerekse sağlık ordusunun özverili çabaları sonrası sıfır vakaları gördü. 
Türkiye’nin yeni normalleşme sürecine geçmesi ile vaka ortalaması önce ikiye, sonra beşe çıktı. 2 Eylül itibari ile Zonguldak’ta son on gündeki vaka ortalaması 30’u buldu. Zonguldak son 24 saatlik dilimde 75 vakayı gördü. Yaptığımız haberler ve çağrılar resmi kaynaklar tarafından açıklanmadığı için olaya politik yaklaşan veya önyargılı değerlendiren kesimler oldu. Her zaman doğrunun peşinde olduk. Ve aynı sorumluluk içinde bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye’nin pek çok noktasında olduğu gibi Zonguldak’ta durum hızla kötüleşiyor. Gerek Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gerekse İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner’in rakamlar konusunda konuşmuyor olması yaşananların normal olduğu anlamına gelmesin. Yine 2 Eylül itibariyle tedavisi devam edenlerin sayısı 500’e dayanırken en kritik nokta kabul edilen yoğun bakım hasta sayısındaki artış dikkat çekiyor. Özellikle 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların yoğun bakıma daha fazla ihtiyaç duyması ünitelerin birkaç güne kadar dolabileceği anlamına geliyor. Güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgiler ışığında yoğun bakım servislerinin bir süre sonra yetersiz kalması an meselesi. 
Ve tüm bunlar olurken maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uymayanlar ise yine bizim vatandaşlarımız. Tüm uyarılara rağmen kalabalık ortamlara giren, temastan kaçınmayan yine bizleriz.
Her köşe başında polis ve zabıta bulunmaması, rakamların gün gün açıklanmıyor olması rakamlardaki artışın normal olduğu anlamına gelmesin.
Mesleki ve vicdani sorumluluk gereği bu uyarıyı bir kez daha yapmayı uygun gördük.
Lütfen, sevdiklerinizle, dostlarınızla bu uyarıyı paylaşalım ki tedbir konusunda belki küçük de olsa bir katkımız olsun.

Editör: TE Bilişim