04.11.2023 Cumartesi günü İstanbul’da bulunan Zonguldak  Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) ve Merkezi Zonguldak’ta bulunan hemşehri derneklerin bir araya gelerek oluşturduğu Zonguldak İli Dernekleri Federasyonu (ZONFED)’e üye olan Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ÇAY-DER)’in 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

 Bu konuya girmeden önce 2023 Nisan ayında hayata veda eden Çaycuma ve Zonguldak’ımızın kıymetli evladı dernek başkanımız merhum Kemal Esat Topuz kardeşimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. 

Yine rahatsızlığından dolayı Çay-Der 3. Olağan Genel Kuruluna katılamayan kurucu başkan sayın Ramazan Taşdemir’e de yüce Rabbimden acil şifalar diliyorum.

Rahmetli Kemal Esat Topuz’un vefatından sonra yönetim kurulu kararı ile dernek başkanlığını devam ettiren sevgili Erkan Üstüntaş kardeşimiz yeni yapılan 3. Olağan genel kurulda başkan seçildi. Yapılan istişareler sonucunda 12 kişilk yönetim kurulunda biz de yerimizi aldık. Dernek yönetimimiz şu isimlerden oluştu: 

1. Erkan Üstüntaş
2. Ahmet Güral Karayılmaz
3. Yalçın Yiğit 
4. Kenan Tunç 
5. Nihat Oruç 
6. Veysel Başören
7. Muhammet Özdemir
8. Akın Demirsoy
9. Nadir Topuz
10. Nusret Eryılmaz
11. Şendoğan Kalaycıoğlu
12. Levent Bilir

Her kesimden büyük saygı ve sevgi gören sayın Erkan Üstüntaş başkanımız ve kıymetli yönetimimizle birlikte sadece Çaycumalıların değil Kültür ve Yardımlaşma adına ben de varım diyen herkesin derneği olan Çay-Der, yapacağı etkinliklerle Zonguldak ve Çaycuma’mıza yeni bir heyecan katacaktır.

Kültürel değerlerimizi yaşatma adına bölgemizde ve özellikle de Çaycuma’mızda yapılacak çok iş olduğuna inanıyoruz. Bu konuda elimizden gelen çabayı göstereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. 

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır “ düsturu ile hareket eden insanlardan oluşan derneğimiz imkanlar nisbetinde yardıma muhtaç olan her kardeşimizin yanında olmaya çalışacaktır. Ancak bunu yapabilmek için üye çalışmalarının ne kadar önemli olduğu da herkesin malumudur. İnanıyoruz ki biz çalıştıkça derneğimiz üyelik anlamında büyüyecek, büyüdükçe de tevazu içinde yardımlaşma faaliyetlerine daha çok yer verecektir. 

Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneği sadece Çaycumalıların değil, bir şekilde yolu Çaycuma’ya düşmüş ya da düşmemiş ama kalbinde Çaycuma sevdası olan ve hatta Çaycuma sevdasından ziyade milli ve kültürel değerlerimize değer veren ve bunları gün yüzüne çıkarıp yaşatma gayretinde olan herkesin derneğidir. 

Aidiyet duygusu içinde bizimle birlikte olmak ve kollektif çalışmak isteyen her vatandaşımız derneğimize gönül rahatlığı ile üye ve destek olabilir. 

Bu vesile ile bizi de böyle güzel bir derneğin yönetim kuruluna lâyık gören değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyor, Çaycuma Kültür ve yardımlaşma Derneğimize başkan seçilen kıymetli kardeşim sayın Erkan ÜSTÜNTAŞ ve hepsi birbirinden değerli kıymetli yönetim kurulu üyelerimizi tebrik ediyorum. Allah (cc) hayırlı çalışmalarda bizleri muvaffak kılsın. 

Hayırlı olsun.

KADIOĞLU MOZAİKLERİ İLE İLGİLİ MÜJDE 

Çaycuma Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin her platformda dile getirdiği KADIOĞLU MOZAİKLERİ hakkında Ak Parti Zonguldak Milletvekilimiz sayın Ahmet Çolakoğlu’dan bir müjde geldi. Sayın Çolakoğlu Kadıoğlu Mozaikleri hakkında şu bilgileri verdi: 

"Geçen hafta yaptığımız görüşmeler sonucunda hem Enerji Bakanlığımız hem Turizm Bakanlığımızla Kadıoğlu mozaikleri bugün itibariyle  zemin çalışması başladı. Önümüzdeki hafta üzerindeki örtü kaldırılacak. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı oranın ören yeri haline gelmesi için yapılması için konuyu üstlendi. Önümüzdeki hafta inşa çalışmaları oradaki bütün bölgenin temizleme çalışmaları başlayacak.“

Sayın vekilimizin verdiği bu müjde en az bizim kadar genel kuruldaki herkesi son derece memnun etti. Çünkü 2008 yılından beri turizme açılmayı bekleyen Kadıoğlu Mozaikleri, açıldığında bölgemize turizm alanında büyük bir hareketlilik getirecektir. Dernek olarak hedefimiz Kadıoğlu Mozaiklerinin turizm rotalarına dahil edilmesi için çalışmak olacaktır.

Bu vesile ile konuyla yakından ilgilenen ve kamuoyuna böyle güzel bir müjde veren sayın Çolakoğlu’na çok teşekkür ediyorum.

Hep birlikte daha güzel günlere inşaallah