2020 yılını geride bıraktık. Ama öyle böyle değil. Ne acılar, ne hüzünler gördük onda. Hatta belki de hiçbir yılın bitmesini istemezken, bitsin artık bu 2020 yılı dedik çoğu zaman.

Sadece covid-19 salgın hastalığı (Koronavirüs) bile dünya genelinde başlı başına bir kâbustu. 

Depremler, seller, göçmen krizleri, çatışma ve savaşlar vs. 2020’nin unutulmayacak acı olaylarından sadece bir kaçıydı.

Bütün bunlara rağmen 2020 yılında hiç de güzel bir gelişme olmadı dersek haksızlık etmiş oluruz. Bu yazımızda bu güzel gelişmelerden sadece şu üç gelişmeye değinmek istiyorum. 

1 . Fatih Sultan Mehmed Han’ın emaneti ve müslümanların onuru olan Ayasofya, 86 yıl aradan sonra 24 Temmuz 2020 tarihinde kılınan Cuma namazı ile yeniden ibadete açılmıştır. 

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması sadece 2020’nin değil asrın sevincidir, neşesidir.

2. Karadeniz’de, Zonguldak açıklarında Doğalgaz rezervlerinin bulunması, geleceğimize muazzam bir zenginlik katacak, harika bir gelişmedir.

3. Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarması da en büyük sevinçlerimizden biridir.

Bir taraftan koronavirüs gibi bir musibetle mücadele ederken, diğer taraftan milletçe hep birlikte tanık olduğumuz bu üç muhteşem gelişme, hepimizi sevince boğmuştur. Bu gelişmelerin her birinde büyük emekleri olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a bu vesile bir kez daha teşekkürlerimizi arz ediyoruz.

Milli görüş lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın ifadesiyle söyleyecek olursak "Ayasofya, hakkın batıla galebesinin sembolüdür".  

Ayasofya'nın yeniden cami olarak ibadete açılması ve minarelerinden beş vakit ezan okunması, necip milletimiz için sevinçtir, coşkudur, heyecandır, gururdur, onurdur, şandır, şereftir. Bundan dolayı Cenâb-ı Hakk'a sonsuz hamd-ü senalar olsun. 

Zonguldak açıklarında önce 320, daha sonra da 85  milyar metreküp olmak üzere toplam 405 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunması da hem ülkemiz hem de Zonguldak’ımız için  2020 yılındaki en önemli güzel gelişmelerden biri olmuştur.  

Son olarak ifade etmemiz gerekirse, 2020 yılında meydana gelen en güzel gelişmelerden biri de Türk milleti ve İslâm alemi olarak hepimizi sevince boğan kardeş Azerbaycan’ın, işgal altındaki topraklarını, Ermenistan işgalinden söke söke geri almasıdır.

Azerbaycan Devlet Başkanı ve Kahraman Azerbaycan Ordusu’nun Muzaffer Kumandanı Sayın İlham Aliyev’in, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’a "Ne oldu Paşinyan, yol çekiyordun Cebrail'e? Raks ediyordun." sözleri 2020’nin ruhumuza zafer muştuları saçan en güzel sözleridir. Allah hayırlı ve mübarek eylesin.

İki devlet bir millet olduğumuz, kardeş Azerbaycan’ın zaferini bir kez daha yürekten kutluyoruz.

Ayasofya’da ezanlar okunmaya ve namazlar kılınmaya başlandıktan sonra Doğalgaz ve Azerbaycan sevinçleriyle şereflenmemiz inanıyoruz ki yüce  Rabbimizin, aziz milletimize bir lütfu ilahisidir.  

“Ey iman edenler! Eğer siz Allah’a yardım ederseniz (emrini tutar, dinini uygularsanız), O da size yardım eder ve ayaklarınızı sağlam bastırır.” (Muhammed Suresi, 7) Ayet-i Kerimesi, sağlam bir iman ve ihlasla çalışmalara devam edildikçe daha nice sevinçli haberler alacağımızı müjdelemektedir.   

2020, bütün olumsuzluklarına rağmen yukarıda saydığımız üç güzel gelişme ile birlikte geride kaldı.

Ve yıl 2021, aylardan Ocak. Bakalım, bu sene nasıl olacak?

Mevlâ görelim neyler?
Neylerse güzel eyler.