Cilt Bakımının Yeni Gözdesi: Yüz Masaj Aleti Kullanmanız İçin 6 Önemli Neden

İyi bir masajın bedenimize ve ruhumuza olan faydaları saymakla bitmez. Ağrılarımızı dindirir, kaygılarımızı azaltır, kan dolaşımını hızlandırır, hormonlarımızın daha etkin çalışmasını sağlar. Masaj ve şifalı dokunuşlar, insan türü yer yüzünde var olduğundan bu yana hayatımızda var. Öyle görünüyor ki var olmaya da devam edecek. Vücudumuzun hemen her bölgesine masaj uygulanabilir. Doğal olarak yüzümüz de masajdan nasibini alabilir. El ile masaj yapılabileceği gibi yüz için özel olarak üretilen yüz masaj aletleri ile de yapılabilir. Yüz masaj aleti çeşitleri, her ihtiyaca göre ayrı ayrı üretilen geniş bir yelpazeye sahip.

Yüz Masaj Aleti Nedir?

Yüzün anatomik yapısına uygun olarak üretilen, doğal taşlardan olabileceği gibi silikon, plastik, ahşap, metal gibi maddelerden de yapılabilir. Hatta masaj yüzeyi küçük titanyum iğnelerle kaplanmış ‘derma roller’ gibi oldukça spesifik çeşitleri de vardır. Elektrikle veya pille çalışan modelleri de vardır, manuel olarak kullanılabilen yüz masaj aletleri de vardır. Yüz masaj aleti satın almadan önce, ne için kullanacağınızı belirlemeniz gerekiyor. Kırışıklık için mi kullanacaksınız, ödem için mi kullanacaksınız yoksa kıl köklerini uyarmak için mi kullanacaksınız vb. sorularına yanıt vermeniz gerekiyor. En iyi yüz masaj aleti, sizin ihtiyacınıza en uygun olanıdır.

Yüz Masaj Aleti Faydaları Nelerdir?

  • Cildin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlar.

Dokuları uyararak kan dolaşımını artırır. Böylelikle kanımız cilt yüzeyine daha yüksek basınçlarla ve daha yüksek frekanslarda yaklaşarak, cilt altındaki atık maddeleri uzaklaştırır, taze kan hücrelerinin cilt altınıza dolmasını sağlar. Yüz masaj aleti kullanımı ile beraber antioksidan ve c vitamini içeren bakım kremlerini de masaja dahil ederseniz daha iyi sonuçlar alırsınız. Bu sayede melanin pigmentinin sebep olduğu cilt lekelerinden kurtulur ve daha parlak, daha canlı bir yüze sahip olursunuz.

  • Yüzdeki şişkinliği azaltır.

Şişkinlik dediğimiz aslında ödemdir. Yüz masaj aleti ile kan dolaşımınızı artırarak ödemlerden de kurtulursunuz. Masaj deneyiminizi bir üst noktaya taşıyacak bir öneri sunulabilir. Yüz masaj aleti kullananlar, kullanmadan önce buzdolabında soğutabilir. O buzdolabında soğumaktayken, kendinize bir fincan yeşil çay yapıp içerseniz, ödemlerden ve göz altı torbalarından nasıl kurtulduğunuza şahit olacaksınız. Eğer yüzünüzdeki şişkinlikten şikayetçiyseniz, tuz kullanımınızı azaltıp bol su içmeyi de unutmayın.

  • Yüzdeki hassasiyeti giderir, yüzünüzü yatıştırır.

Eğer hassas bir cildiniz varsa, cildiniz en ufak temasta hemen kızarıyorsa, yeşim taşlı yüz masaj aleti tam size göre olabilir. Masaj aletini kullanmadan önce buzdolabında soğutmak da etkisini oldukça artırır. Cilt altına hücum eden lenf sıvısına hareket verir ve cildi rahatlatır. Nemlendirici ile birlikte kullanabilirsiniz.

  • Sinüzit rahatsızlıklarına iyi gelir

Sinüzit hastalığı, baş ağrısı ve burun tıkanıklığı gibi birçok rahatsızlığın sebebidir. Eğer sinüzitten mustaripseniz, yüz masaj aleti ile sinüslerinizin bulunduğu ‘T bölgesi’ ile elmacık kemiklerinin altını uyararak sinüslerinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Daha iyi bir sonuç almak istiyorsanız, burun deliklerinizin altına birer damla Çin yağı veya viks sürebilirsiniz. Burundan nefes alıp ağızdan vererek yaptığınız masaj sonucunda kendinizi çok rahatlamış hissedeceksiniz.

  • Kozmetik ürünlerin etkilerini artırır

Özellikle derma roller kullanımı, ciltte küçük travmalar yaratarak cildin tepkiselliğini ve kolajen üretimini artırır. Bunun üzerine bir de cilt bakım ürünlerinizi uyguladığınızı düşünün. Etkiyi hayal edebiliyor musunuz? Muazzam! İşte bu yüzden, yüz masaj aletleri arasından seçim yaparken, kullanım amacınızı doğru belirlediğinizden emin olun. Yanlış seçim, yanlış sonuç verir ve istediğiniz işe yaramadığını görürsünüz.

  • Yüz şekillendirme ve sıkılaştırma

Yüz masaj aleti ile saç bitimi orta noktasından şakaklara doğru ve çene köşesinden kulak diplerine doğru masaj yapmak, yüzünüzü şekillendirir. Ayrıca yüz masaj aleti kullanımı ile cildinizin fazla su tutmasını engelleyerek ödem atar, daha dikkat çekici yüz hatlarına sahip olmanızı sağlar.

Titreşimli Yüz Masaj Aletleri İşe Yarıyor mu? Zararları Var mı?

Doğru kullanılan masaj aletlerinin faydalarını yukarıda saymıştık. Her yüz masaj aleti ürününün kendine has kullanım alanı ve yöntemi vardır. Titreşimli yüz masaj aletleri, genellikle yüz temizliği ve peeling amacıyla kullanılıyor. Zira ölü hücrelerin ve siyah noktaların ciltten daha iyi uzaklaşmasını sağlıyor. Yanlış bölgede yanlış ürün kullanırsanız, en iyi ihtimalle fayda sağlayamazsınız. Ürün seçimini ve kullanım amacını doğru belirlemeniz gerekiyor.

Yüz Masaj Aletleri Fiyatları

Fiyatlar genellikle 20 ile 50 Türk Lirası bandında. Ekstra özellikleri olan cihazları ise 800 Türk Lirasına kadar bulmak mümkün.

Yüz Masaj Aleti Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kişisel kullanıma özen gösterin, başkalarıyla paylaşmayın. Göz çevresine masaj yaparken dikkatli olun, direkt göz kapağına uygulama yapmayın. Kulak pili vb. kullanıyorsanız, doktorunuza danışarak kullanın, titreşimli ve elektrikli cihazları kullanmaktan kaçının. Aktif sivilceleriniz varsa, aktif sivilceler üzerinde kullanmayın, yayılmalarına sebep olabilir. Açık yaralar üzerinde veya iyileşmekte olan dokular üzerinde kullanmayın. Silikon, plastik, metal vb. alerjiniz varsa alerjik durumunuza göre ürün alın.

Editör: TE Bilişim