Yaş ilerlemesi ile birlikte kadınlarda ve erkeklerde kırışık cilt görünümü artar. Bu duruma kalıcı çözüm bulmak oldukça zordur. Ancak cildin kırışması yavaşlatılabilir. Özellikle doğal yöntemler ile kırışıklıkları azaltmak daha fazla tercih edilir. Kırışıklık için hangi sabun iyi gelir, ne tür maskeler uygulanır, nasıl beslenilir gibi soruların yanıtları merak edilir. Organik malzemeler kullanılarak hazırlanmış olan sabunlar düzenli kullanıldığında ciltte gözle görülür sonuçlar verecektir. Cilt bakımının eksiksiz olarak yapılmasını sağlayan bu ürünler mutlaka cilt tipine uygun olarak seçilmelidir. Aksi halde ciltte yıpranmalar olabilir ve istenen sonuçlar elde edilemeyebilir.

Kırışıklara Karşı Ne İyi Gelir?

Cildin sıkılaşması ve güzelleşmesi için evde düzenli olarak bakım yapılabilir. Bakım esnasında kullanılacak doğal sabunlar cildin kimyasal maddelere maruz kalmadan sıkılaşmasını sağlar. Bu sıkılığı korumak için cilt tipine uygun bakım şekli belirlemek gerekir. Dört mevsim boyunca kullanılacak güneş kremi, cilt nemlendirici kremler, hücre yenileyici ve gözenek sıkılaştırıcı maskeler, vitamin takviyeleri, arındırıcı antioksidan etkiye sahip cilt malzemeleri kırışıklık görünümünü en aza indirecektir. Bu tür uygulamalara başlamadan önce cilt tipini tanımak önemlidir.

Kırışıklık İçin Hangi Sabun Kullanılmalı?

Kırışıklık karşıtı sabunlar ve bakım ürünleri içerisinde ortak kullanılan bileşen koenzim Q10’dir. Bu madde kırışıklıklar ile cildin derinliklerinde mücadele eder. Ciltteki Q10 seviyesinin doğal yollar ile artmasını sağlar.

Kalıcı Makyaj: Doğal Güzelliği Vurgulamanın Kalıcı Yolu Kalıcı Makyaj: Doğal Güzelliği Vurgulamanın Kalıcı Yolu

Sabun seçiminde cildi sıkılaştırıcı etkiye sahip olanlara öncelik verilmelidir. Özellikle tarçın, papatya ve kara üzüm sabunu doğru uygulamada cilde daha sıkı bir görünüm kazandıracak, cildin kısa sürede bakımlı görünmesini sağlayacaktır. Etkili bir cilt sıkılaştırıcı olan kara üzüm sabunu cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasını destekleyecek ve lekeleri azaltacaktır.

Cildi Sıkılaştıran Sabunlar Nelerdir?

Cildin elastik yapısını kaybetmesi ve neminin azalması kırışıklıkların hızlı bir şekilde çoğalmasına neden olur. Bunu önlemek için kırışıklığı önleyen sabunlar kullanılabilir. Defne sabunu, katran sabunu, vanilya sabunu, kayısı sabunu, okyanus sabunu, damla sakızlı sabun, sarımsak sabunu, çam terebenti sabunu, lavanta sabunu, çay ağacı yağı sabunu, kahve ve melisa sabunu cilt kırışmasına karşı etkilidir.

Pek çok kişi tarafından bilinen lavanta sabunu hoş kokusu ile ciltte doğal parfüm etkisi ortaya çıkarır ve cildin daha canlı bir görünüme sahip olmasını sağlar. Düzenli olarak kullanıldığında sivilceleri de azaltacaktır. Ciltte gerginlik meydana getiren damla sakızlı sabun da cildi yenileme özelliği sayesinde kırışıklık görünümünü en aza indirecektir.

Editör: Yaşar Atilla