2000'lerin ortasında Asya'yı saran K-Beauty dalgası, 2010'da ABD'yi ve sonrasında Avrupa'yı etkisi altına almıştır. Son yıllarda Türkiye'de de tanınırlığı artmaya devam ediyor. Ancak K-Beauty felsefesi henüz tam olarak anlaşılamamış.

K-Beauty, pazarında en çok kullanılan sloganlardan biri önce kendini sev mottosudur. Koreliler ciltlerini sadece sivilce ya kırışıklılar çıktığında değil hayat düzenlerine oturtmuş oldukları cilt bakım rutiniyle korur ve beslerler. Sonraki adımda ise kişinin kendini tanımasını söyler. Çünkü K –Beauty akımında da her cilt bakımında olduğu gibi sorunları tek bir ürünle çözmek mümkün değildir. Bu nedenle cilt iyi tanınmalıdır. Cildi iyi tanımak, sorunlarına uygun çözümler bulabilmek adına oldukça önemlidir. Kore cilt bakım rutini birden fazla ürünün kullanılmasını gerekli kılar.

Cilt bakımı yapmak yaşlılığa ve ya cinsiyete göre yapılmaz. Erken yaşta başlamak, cilt bakımının etkilerini almak için en doğru olandır. Çünkü cilt yaşlandıktan sonra yapılan bakımın cilde pek bir faydası olmaz.  Genç yaşlarda yapılacak bakımın ilerdeki yaşlarda ciltte oluşabilecek diğer sorunlara engel olması beklenir.Cilt sorunları bir günde ortaya çıkmadığı gibi bir günde de çözülmez. Cilt erken yaşlarda güneşten korunursa, yaşlanma belirtileri azaltılır. Düzenli şekilde yapılan cilt bakımında, anti aging ürünler dışında, nemlendirme de oldukça önemlidir.

K- Beauty Cilt Bakım Adımları

Adım 1: Yağ Bazlı Temizleyici, Yağlı temizleyiciler, makyaj ve cildi temizlemek için mükemmel bir seçimdir. Sayesinde yüzdeki kirleri zahmetsizce çözebilir, gözenekleri ve derinlemesine temizler. Güneş kremi ve makyaj kalıntılarını ciltten sökmek için yağ bazlı bir temizleyici kullanmanız gerekir.

Adım 2: Temizleme Köpüğü,  yağ bazlı temizleyiciden sonra kullanılır. Ciltte kalması muhtemel olan yağ bazlı temizleyici kalıntıları başta olmak üzere gün içinde ciltte biriken kir ve tozu ciltten temizler.

Adım 3: Peeling, her gün yapılmayan bu adımın haftada en fazla 2 kez yapılması gerekir. Hassas ciltler ise haftada bir kez uygulamalıdır. Peeling yönteminde iri tanecikli ürünler kullanılmamalıdır. Cildin yapısına uygun nazik peelingler ya da kimyasal peelingler kullanılmalıdır.

Adım 4: Tonik, içeriğinde bulunan maddelere göre, nemlendirici, sivilce karşıtı, gözenek sıkılaştırıcı gibi özellikler gösterebilir. Elinize az miktarda alarak yüzünüze tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz. Ciltte yıkamadan sonra kalmış olabilecek kiri temizler. Cildin pH düzeyine uygun tonikler genel özellikleri bakımından cildin pH’ını dengeler.

Adım 5: Esans, tonik ve serum adımları arasında uygulanması etki etmesini kolaylaştırır. Genel özellikleriyle cildi nemlendirerek onaran bu Kore kozmetik ürünleri cildi sonraki adımlara hazırlar. Direkt olarak cilde uygulanan esanslar, pamuk veya diğer uygulama ürünlerine gerek duymaz.

Adım 6: Serum,  özel formüllerle geliştirilmiş, yüksek konsantrasyon seviyesine sahip ürünlerdir. Cildin alt katmanlarına ulaşabilen yapıda geliştirilen cilt serumları neredeyse ciltte terapötik bir etki gösterirler.

Adım 7: Maske,  serum uygulamasından yaklaşık 20 dakika kadar sonra nem maskeleriyle cilde uygulanan nem cilde hapsedilir. Maskeleri cilt sorununa yönelik de seçebilirsiniz. Sivilceli ciltler sivilce kurutucu maskeleri, kuru ciltler nem veren maskeleri tercih edebilirler. Maskeler cilt üzerinde, üzerinde yazan süreden fazla bekletilmemelidir.                                                                         

Adım 8: Göz Kremi / Serum, göz çevresinde oluşan yaşlanma belirtilerini, yorgunluğu, şişliği ve kuruluğu gidermek için kullanılır. Ürünü yüzük parmağınız ile tampon hareketlerle fazla bastırmadan göz çevresine uygulamanız gerekir.

Adım 9: Nemlendirici, cilt bakım rutininde olmazsa olmaz bir üründür. Hiçbir şey yapamıyor bile olsanız cildinizi temizleyip nemlendirmeniz gerekir. Nemlendirme cilt bariyerine, cildin genç kalmasına, dolgun ve sağlıklı bir görünüme kavuşmanızı sağlar.

En İyi Kore Cilt Bakım Ürünleri Tavsiyeleri

Klairs - Supple Preparation Facial Toner

Klairs - Supple Preparation Facial Toner

Kore güzellik ürünleri arasında öne çıkan özellikleri; doğal pH değerlerinin dengelenmesi, serum ve kremlerin etkinliğinin artırılması, cildin kuruluk problemine çözüm getirerek iyice nemlendirilmesi, zengin besleyicilik ve kolay emilim yer almaktadır. Özel bitki yağları ve rahatlatıcı bileşenlerin karışımı olan bu tıbbi nemlendirici toner, hassas ciltler bile rahatlatmak için tasarlanmıştır. Cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir ve etkili bir nemlendirme etkisi sağlar. Yüksek nem tutma özelliğiyle cildi canlandırır.

Cildin pH seviyesini dengeler ve tüm cilt bakım rejiminizin etkinliğini artırarak en iyi cilde ulaşmanıza yardımcı olur. Diğer cilt bakım rutininizin adımları olan serumların ve kremlerin etkinliğini artırmaya yardımcı olur. Phyto-Oligo gibi önemli bileşenler ve Buğday amino asitlerinin sayesinde, cildinizi nemlendirmeye ve kurumasını önlemeye yardımcı olur.

Jumiso - All Day Vitamin Serum - Parlatıcı Dengeleyici Vitamin Serumu

Jumiso - All Day Vitamin Serum - Parlatıcı Dengeleyici Vitamin Serumu

Cildinizi besleyen, nemlendirme, parlak ve leke karşıtı bakım sağlayan, yağlı bir his bırakmadan koruma, cilt elastikiyetini korumayı mümkün kılan özelliklere sahiptir. %86.14 oranında Ağaç Vitamininin kullanıldığı bu serum cildin parlak görünümünü arzulayanlar için günlük bakım rutininin en önemli adımını oluşturur. Parlatıcı ve Dengeleyici Serum günlük cilt bakımınıza vitaminleri takviye etmek için konsantre yapıya sahiptir ve sağlıklı ve denge görünümüne katkı sağlar.

Vitamin Ağacı, Centella Asiatica, Papatya Özü ve Hyaluronik Asit ile zenginleştirilmiş olan bu serumun en önemli özelliği okside olmamasıdır. Bu özellik, vitaminlerin bozulmadan cilde aktarılabilmesini sağlar. Ayrıca, ciltte yağlı bir his bırakamayan hafif yapısı, tüm cilt tiplerinin kullanımını kolaylaştırır.

Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser - Çay Ağacı Özlü Nazik Temizleyici Jel

Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser - Çay Ağacı Özlü Nazik Temizleyici Jel

Bu özel olarak formüle edilmiş nazik temizleyici, Doğal BHA ve Çay Ağacı Yağı ile geliştirilmiştir. Aşırı yağı ve ölü cilt hücrelerini etkili bir şekilde temizleyen bu ürün, cildin geniş gözenek görünümünü önleyerek cildi yumuşatır. Cildin pH düzeyini dengeleyerek sağlıklı bir bariyer oluşturur. Düşük pH değeri ile de cilt bariyerine zarar vermez.

Bu jel temizleyici, Çay Ağacı Yağı ve Doğal BHA ile formüle edilmiştir ve doğal cilt pH seviyesine yakın bir pH seviyesine sahiptir. Cildinizi kurutmadan, yumuşak, nemli ve tazelenmiş bir şekilde bırakır. Bu Kore yüz bakım ürünlerinden olan bu ürün hipoalerjenik olmasının yanında pürüz ve geniş gözenek görünümünü önler.

Cosrx - Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100ml

Cosrx - Advanced Snail 96 Mucin Power Essence 100ml

Salyangoz Salgı Filtratının %96.3'ünü içeren bu esans, cilde hızla emilir ve doğal bir ışıltı verir. Cilt üzerinde hızla emilir ve cilde doğal bir parıltı verir. Salyangoz Müsini, cildin doğal nemini yenilemeye yardımcı olurken, elastikiyetini korumaya ve nem kaybını önlemeye destek verir.

Hafif ve yeterli nemlendirmesiyle, ciltte ağırlık hissi bırakmadan uzun süreli nemlendirmeye yardımcı olur. COSRX, hayvanlar üzerinde test etmeyen bir markadır. Salyangoz Müsini ürünleri, üretim aşamasında hayvanlara zarar verilmemektedir ve hipoalerjeniktir.

I'm From - Ginseng Serum - Yaşlanma Karşıtı Yoğunlaştırılmış Ginseng Serum

I'm From - Ginseng Serum - Yaşlanma Karşıtı Yoğunlaştırılmış Ginseng Serum

Bitkisel özler içeren bu serum, cildi nemlendirmeye ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Kore bakım ürünlerinde en çok kullanılan kırmızı Ginseng ve Panax Ginseng Tohumu Yağı ile zenginleştirilmiş olan bu serum, cildi rahatlatma, mat görünümü önleme, cilt bariyerini koruma ve cilt elastikiyetini koruma yararı sağlar. I'm From, zararlı katkı maddelerinin olmaması, dürüst içerik ve şeffaflık vaat ediyor. 

Moremo - Sun Stick SPF50+ PA++++ Su Bazlı Stik UV Güneş Koruyucu Krem

Moremo - Sun Stick SPF50+ PA++++ Su Bazlı Stik UV Güneş Koruyucu Krem

SPF50+ PA++++ koruması, pratik uygulama, kolay yenilenme, cildi fazla sebumdan ve tozdan arındırmak, makyajın kalıcılığını arttırmak, su ve tere dayanıklılık, doğal pembe renk, suni pigment içermez. Lekesiz ve sağlıklı bir cilde sahip olabilmek için güneş koruyucu uygulamak kadar yenilemenin de önemli bir nokta olduğunu biliyoruz.

Her ne kadar güneş koruyucusu güncellemek zor olabilsin, özellikle makyaj uygulanmış cildin üzerinde pürüzsüz bir görünüm elde etmek imkansız hale gelebiliyor, Biz her zaman sağlıklı bir cilde sahip olmak için güneş koruyucularını zaman zaman yenilemenin önemli olduğunu biliyoruz. Ancak bazen güneş koruyucu güncellemek zor olabiliyor, özellikle ciltte makyaj varsa pütür pütür bir görünüm kaçınılmaz oluyor.

Moremo markası, kapsamlı araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılan en iyi formülasyona sahiptir. Çalışmalar sonucu, stik formuyla kolay uygulanabilen, cildinize ferahlık ve canlılık hissi veren, fazla sebumu kontrol altına alan ve SPF 50+ PA++++ korumalı yenileme kolaylığı sağlayan bir formül ortaya çıktı.

Aşka İnancınızı Artıracak 40 Şey Aşka İnancınızı Artıracak 40 Şey

Pamuk tohumu yağıyla cildi toz ve diğer dış etkenlerden korumaya yardımcı olurken, C vitamini ile zengin pembe meyve kompleksiyle cilde nemlilik ve beslenme sağlar. Makyaj öncesi kullanımında ince çizgileri ve gözenekleri kamufle etmeyi sağlar, sebumu azaltırken cildin nemini bozmaz.

Barulab - 530 S-Peptide Ampoule (Yaşlanma Karşıtı Peptit Ampülü) 

Barulab - 530 S-Peptide Ampoule (Yaşlanma Karşıtı Peptit Ampülü)

Yüksek performanslı bakım sağlayan formülümüz, cilde sağlıklı bir nemlendirme deneyimi sunar. Nem bariyerini korur ve ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu önler. Cilt bariyerini güçlü tutmada yardımcı olur. Sacran polisakkaritindeki 10 kat daha fazla nem tutma özelliği ve Hyaluronik Asit'e kıyasla cildi neme doyurur. Acetyl Hexapeptide-8 ve Bakır Peptiti gibi çok değerli Peptit çeşitleri ile cildi sıkı tutmaya ve yaşlanma belirtilerinin oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Barulab - GreenTea Hyrdo Calming Sun Cream (Yeşil Çaylı Kimyasal Filtreli Güneş Kremi)

Barulab - GreenTea Hyrdo Calming Sun Cream (Yeşil Çaylı Kimyasal Filtreli Güneş Kremi)

Güneş korumasında son derece etkili olan SPF50+ PA++++ koruma seviyesine sahip bu ürünün, komedojenik olmayan su bazlı formülü kaplı losyon dokusu ile cildi rahatlatmak ve nemlendirmek için yeşil çay özleri de içeriyor.

Kore Hadong Yeşil Çay özü, Hyaluronik Asit ve Pantenol gibi bileşenleri içeren bu güneş koruyucu losyonumsu formül, tüm cilt tiplerini rahatlatmak ve nemlendirmek için özel olarak formüle edilmiştir. Beyaz döküntü bırakmadan cilde uygulanır, ferahlık verir ve kolayca emilir. UVA ve UVB ışınlarına karşı güçlü bir koruma etkisi sağlar ve Niacinamide içeren formülü, ciltte yaşlanma belirtilerine ve leke oluşumuna karşı koruma sağlar.

Barulab - The Clean Vegan HYALURON Mask

Barulab - The Clean Vegan HYALURON Mask

Vücudunuzun gereksinimleri için etkili bir nem ve su takviyesi, %100 ekolojik olarak uygun içerikleri içerir. Cildinize mükemmel uyum sağlayan vegan kozmetikler bitkisel içeriklerden üretilir, hayvanlara saygı ve ahlak kurallarına uygun olarak geliştirilmiştir.

Bu maske, %100 doğal vegan formülü (vegan kağıt-vegan içerik formülü) ve sertifikalı üretim teknikleri/araçları kullanılarak Kore Vegan Derneği tarafından onaylanmış olarak üretilmiştir. Hyaluronik Asit ile formüle edilen bu maske, cilde nem doygunluğu sağlayarak kuruluk belirtilerini ortadan kaldırmak için yardımcı olur. Allantoin ve Yeşil Çay özünün yardımıyla, cilt kuruluğunu önler ve canlı bir cilt görünümünü destekler.

Missha Ton Eşitleyici Aydınlatıcı Güneş Kremi SPF50++++

Missha Ton Eşitleyici Aydınlatıcı Güneş Kremi SPF50++++

Ebegümeci Özü'nün içeriğinden yola çıkarak hassas cildinizi korur ve güneşten kaynaklı cilt lekelerini önler. Cilt tonunu koyulaşmış veya yaşlanmış hallerinden kurtarıp parlak ve canlı bir görünüme kavuşturur. Pantenol, Yalancı Servi Özü ve Kalamin de içerisinde barındırarak, güneşten kaynaklı cilt hasarına karşı koruma sağlar.

Missha Ton Eşitleyici Aydınlatıcı Güneş Kremi, cildi sadece güneşten gelen zararlı ışıklardan değil, televizyon ya da bilgisayar gibi ekranlardan yansıyan mavi ışıktan da korur.

Kore Cilt Bakım Ürünleri Kullananlar Ne Diyor?

Kore cilt bakım ürünlerini kullananlar, en fazla üç ay sonra düzenli cilt bakımının etkisini gördüklerini söylüyor. Ayrıca Kore cilt bakım ürünleri, içeriklerinde kullanılan mucizevi ürünlerle oldukça popüler durumda. Ginseng içeriği Kore cilt bakımı ile hayatımıza girmiş müthiş parlaklık veren besleyici bir üründür.

Editör: Yaşar Atilla