Dalgalı saçları olanlar evde doğal saç bakımı yöntemlerini deneyerek daha hacimli ve sağlıklı saçlara kavuşuyor. Sizin de evde uygulayabileceğiniz birbirinden sağlıklı doğal saç maskeleri bulunuyor.

Saçlarınıza doğal ışıltılar kazandırmak ve dalgalı saçlarınızın daha hacimli görünmesini sağlamak istiyorsanız evde rahatlıkla ulaşabileceğiniz doğal ürünleri tercih edebilirsiniz. Böylece saçlarınıza kozmetik marketlerden satın aldığınız kimyasal ürünler kullanıp zarar vermek yerine tamamen doğal ürünleri kullanabilirsiniz. Dalgalı saçı olanların deneyebileceği doğal saç maskeleri şöyle sıralanıyor.

Dalgalı Saçlar İçin Doğal Bakım Maskeleri

Modası hiç geçmeyen dalgalı saçların bakımı nasıl olmalı? Saçlar kirli hava koşulları, stres ve dengesiz beslenme gibi nedenlerden dolayı nemini ve sağlıklı görünümünü kaybediyor. Dolayısıyla saçlarınızın eski hacmine kavuşmasını, parlak ve sağlıklı görünmesini istiyorsanız kolay bir şekilde temin edebileceğiniz doğal ürünlerle uygulayabileceğiniz maske çeşitleri şunlardır.

Avokado Maskesi

Kıvırcık saçlar için avokado maskesi çok sık tercih ediliyor. Avokadonun vazgeçilmez nemlendirici özelliği sayesinde dalgalı saçlarınız kaybettiği nemi geri kazanıyor. Aynı zamanda saç dipleri ihtiyacı olan tüm neme kavuştuktan sonra, oldukça sağlıklı bir görünüm elde ediyor. Avokado maskesi için sırası ile şu adımları uygulamanız gerekiyor:

1 adet avokadoyu bir miktar yoğurt ile karıştırın, ardından saçlarınıza sürüp yaklaşık 1 saat boyunca bekletin. Avokado karışımını saçınızda beklettikten sonra şampuan ile yıkayıp durulayabilirsiniz.

Bal Maskesi

Dalgalı saçın nemini artırmak için ne yapılır? Dalgalı saçlara kaybettiği nemi geri kazandırmak için bal maskesini kullanabilirsiniz.

İki yemek kaşığı balın içerisine bir miktar zeytinyağı ilave edin. Saç diplerinize masaj yaparak uygulayın. Yaklaşık 25-30 dk saçlarınızda bu karışımı beklettikten sonra şampuan ile yıkayıp durulayabilirsiniz.

K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları

Bal maskesini saç uçlarına sürdüğünüz zaman saçlarınızda oluşan kırılmaları ortadan kaldırabilirsiniz. Doğal güçlü antioksidan kaynağı olan bal, saçlarınıza eski nemini kavuşturuyor. İçerisine eklediğiniz zeytinyağı veya Hindistan cevizi sütü ile saç derinizin sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yumurta ve Zeytinyağı Maskesi

Dalgalı veya kıvırcık saç maskesi evde temin edebileceğiniz malzemeler ile oldukça çeşitli türlere ayrılıyor. Uçları yıpranmış ve kuru saçlara sahip olanlar saçlarına canlılık kazandırmak için yumurta ve zeytinyağı maskesini deneyebiliyor.

1 yumurta sarısı ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı karışımını saçlarınızın ucuna kadar sürün. Saç diplerinizden uçlarına kadar yumurta ve zeytinyağı karışımını sürüp, alüminyum folyo ile kaplayın. Karışımın etkisini artırmak için 25-30 dk boyunca maskeyi saçınızda bekletin.

Haftada 1-2 defa olmak üzere uyguladığınız bu maske sayesinde saçınızın eski nem dengesine kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Maskesi

Dalgalı saçları onarmak için uygulayabileceğiniz en güzel maskeler arasında hindistancevizi maskesi yer alıyor. Saçlarınızın uçlarında oluşan kırıkları ortadan kaldırmak, protein kazandırmak ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız hindistancevizi yağı kullanabilirsiniz.

Saç diplerinize hindistancevizi yağı sürebilir, 30 dk boyunca saç diplerinizde kalan hindistancevizi yağını durulayabilirsiniz. Böylece haftada 1-2 defa hindistancevizi yağı maskesi sayesinde saçlarınızı onarabilir, kaybolan sağlığına kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Muz ve Yoğurt Maskesi

Muz ve yoğurdu cam bir kâsede karıştırarak saç diplerinden uçlarına kadar sürebilirsiniz. Yaklaşık olarak 30 dk boyunca saçınızda beklettiğiniz muz ve yoğurt karışımı sayesinde saçınıza protein kazandırabilir, parlak bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz.

Haftada 1-2 defa olmak üzere düzenli olarak uyguladığınız saç bakım maskeleri sayesinde en güzel aksesuarlarınız olan saçlarınıza nem kazandırabilirsiniz. Dolayısıyla dalgalı saç maskesi evde yapabileceğiniz tarifleri uygulayarak hayal ettiğiniz saç görünümüne kavuşabilirsiniz.

Editör: Yaşar Atilla