Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, belediyede çalışmadan iş yerinde manikür pedikür yaptıran işçiler ile bankamatik çalışanları olduğunu ve belediyenin aile şirketine döndüğünü ifade ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Önceki dönem Belediye Başkanı Fırıncıoğlu tarafından siyasi hesap uğruna belediyeye alınan personelin işten çıkarılacağını açıkladı. Yalçınkaya ayrıca yaptığı çarpıcı açıklamalarda belediyede yan gelip yatan, manikür pedikür yaptıran ve bankamatik çalışanı olan şahıslar olduğunu belirterek bunları kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Belediyelerin yasa gereği personel giderlerinin bütçenin yüzde 40’ını aşamayacağını belirten Yalçınkaya personel giderlerinin yüzde 73 olduğunu ve bu nedenle iş yapamaz duruma geldiklerinin altını çizdi. Yalçınkaya, işten çıkarılacak işçilere durumun bugün itibarıyla tebliğ edileceğini sözlerine ekledi.

Bartın'da arazi anlaşmazlığında 2 komşusunu öldüren sanığa 53 yıl hapis! Bartın'da arazi anlaşmazlığında 2 komşusunu öldüren sanığa 53 yıl hapis!

-Manikür Pedikür yaptıran işçi var
Yalçınkaya yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Aynı şekilde maalesef üzülerek söylüyorum, Ellerinin bakımını yapmak için manikürcü, pedikürcü getirip ellerinin bakımını yaptıran işçiler var. Yazik günah. Ben şahsen bunlara üzülüyorum. Şimdi bu arkadaşlardan bazıları daha geçen gün bir kuaförde sohbet yapmış. Ya demiş ne kadar rahatım bilmiyorsunuz. Geliyorum sabah 8'de, aksam 5'te çıkıyorum. Sonra bankamatikten paramı alyorum. Hiçbir iş yapmadan aldığım maaşla hayatımı sürdürüyorum demiş. Ya niye çalışmıyorsun? dendiğinde canım sıkılıyor evde otururken demiş.

Editör: U. G.