Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, önceki Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na sitem ederek tam bir enkaz ile karşı karşıya olduklarını belirterek işçi çıkarma kararını açıkladı. Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya, Önceki dönem Belediye Başkanı Fırıncıoğlu’nun ihtiyaç dışında siyasi olarak 262 personel alımı yaptığını ve en kötüsünün de 4 ve 5 Ocak olmak üzere sadece iki günde 115 personel alımı yapıldığını belirterek işten çıkaracaklarını ifade etti.
 
“Bartın halkının parasının hesabını soracağım”
Rıza Yalçınkaya, belediyelerde yasa gereği personel giderlerinin bütçenin yüzde 40’ını aşamayacağını belirterek, Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu döneminde siyasi olarak yapılan işçi alımları nedeniyle belediye bütçesinin yüzde 73’ünün personel giderine harcandığını söyledi. Cemal Akın döneminde Belediye şirketinde 400 civarı olan işçi sayısının Fırıncıoğlu döneminde siyasi çıkar amacıyla 262 kişi daha alınarak 662 kişiyi bulduğunu ve bu işçi alımları nedeniyle belediyenin hizmet veremez duruma geldiğini kaydetti. Bu işçi alımları kapsamında sadece 3 ve 4 Ocak tarihlerinde 115 kişi Belediyeye alınmış.

Başkan Yalçınkaya; “İşten çıkarmak zorunda kaldığım işçi arkadaşlarıma bana, söylediklerime dikkat etmelerini rica ediyorum. Üzülmemek elde değil ama üzülmeyin. Esas bu duruma sizi sokanlar üzülsün. Kendi şahsi menfaatlerini ön planda tutanlar üzülsün. Belediyemizin gelir-gider dengesi ne zaman yerine oturtursak, aylık -19 20 milyonları aşağıya indirdiğimiz zaman bu arkadaşları işe geri alacağız. İşçi alınacaksa çıkardığımız bu işçi arkadaşlarımız arasından istihdam edeceğiz” dedi.

Recai Çakır: ''Toplamda 41. seferi, 41 kere maşallah diyelim'' Recai Çakır: ''Toplamda 41. seferi, 41 kere maşallah diyelim''
Başkan Yalçınkaya bankamatik çalışanı olan kişiler hakkında açıklama yaparak; “Bankamatik çalışanı olarak bilinen, belediyeye hiçbir katkı vermeden, halkın vergileriyle maaş alanlardan da bunun hesabını sormak Rıza Yalçınkaya olarak benim boynumun borcu. Bu bankamatik çalışanlarını da en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağım. Yan gelip yatıp, zenginliklerine zenginlik katanlardan da Bartın halkının parasının hesabını soracağım. Bartın Belediyesinde baba kız, baba oğul, anne kız, kimisi karı koca çalışıyor.  Burada bir aile şirketi oluşmuş. Fakirin yetimin çocuğu işsiz. Üniversite bitirmiş iş bulamıyor. Ama aile şirketinde baba oğul, karı koca çalışmaya devam ediyorlar. Ben soruyorum. Bu adalet mi? Bu Bartın’da çok kişi ben biliyorum ki iş bekliyor. Üniversite mezunu insanlar çalışmak istiyorlar. Fakirin yetimin çocuğu iş bekliyor. Ama kimse torpili olmadığı için işe giremiyor. Adaletli olmak gerekir. Ya kızın çalışsın ya sen çalış. Emekli ol, ya karın çalışsın ya sen çalış. Bu konuda da bir adaletsizlik var. Gelir gider dengesi bozulmuş bir belediyeyi teslim aldık. İnşallah kısa zamanda bu adaletsizlikleri ortadan kaldırırız. Bartın halkının da bizlerden bekledikleri hizmetleri yapma imkanı buluruz” dedi.
Editör: Şeyma Kaya