Zonguldak Belediyesi tarafından yaptırılan altyapı kanalizasyon çalışmaları sırasında çöken kanalda hayatı kaybeden 25 yaşındaki Tayfun Sağlam’ın göz göre göre öldüğü ortaya çıktı.

OLAY NASIL OLDU
Zonguldak'ın Mithatpaşa Mahallesi Dağyolu Sokak üzerinde meydana gelen olayda, sokak üzerindeki altyapı çalışmalarını yenileme çalışmaları sırasında mahalle yolu ortadan kazıldı.
Z HABER’e ulaşan görüntülerde genç işçinin çalıştırıldığı yerin işçi sağlığı ve iş güvenliği için yeterli şartları taşımadığı ve yaşanabilecek olaya karşı tedbir alınmadığı anlaşılıyor.

İŞ CİNAYETİ
Zonguldak Belediyesi tarafından CHP’li önceki dönem meclis üyesi İdris Şahin’in firmasına yaptırılan kanal çalışmalarında yaşanan ölüm olayıyla ilgili ihmaller genç işçinin avukatı tarafından adliyeye taşındı. Söz konusu görüntülerden yola çıkarak 25 yaşındaki gencin iş cinayetine kurban gittiği ileri sürüldü.

İŞÇİ KUSURLU SAYILDI İDRİS ŞAHİN SERBEST KALDI
Olayın ardından firma sahibi ve CHP’li önceki dönem meclis üyesi İdris Şahin çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, göğüs kısmına kadar toprak yığını altında kalan işçinin kanalda bulunduğu sırada bir iş makinesi veya farklı bir müdahale olmaması gerekçe gösterilmişti. Bu gerekçe ile birlikte her türlü açık risk taşıyan kanalda yaşanan ölüm için “kaçınılmaz kaza” denilmişti.

ZONGULDAK BELEDİYESİ NE YAPACAK?
25 yaşındaki Tayfun Sağlam’ın göz göre göre öldüğünü gösteren görüntülerin ortaya çıkmasının ardından asıl işveren konumdaki Zonguldak Belediyesi’nin de nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Taşeron firmanın çalışmaları sürecinde Zonguldak Belediyesi’nden bir kontrol görevlisinin bulunup bulunmadığı netlik kazanmazken Tayfun Sağlam’ın yakınları sonuna kadar haklarını aramaya kararlı.

Editör: TE Bilişim