Alaplı’da yer alan AK-AL iplik fabrikasında Koronavirüs salgını nedeniyle bir süre üretime ara verilmiş, testleri pozitif çıkan işçi ve aileleri evlerinde karantinaya alınmıştı. Fabrikada bu kez işçi çıkarılması gündeme düştü. 12 işçinin süresiz ve ücretsiz işten çıkarılması tepkilere yol açtı. Fabrika yönetiminin bu işçilere “iş yok”  diye işten çıkarıldıklarını öne süren işçiler haklarını arıyor. Devamsızlık yapmamaları için bu durumu noter huzurunda belgelemek isteyen ve mağdur durumda kalan işçiler savcılığa başvuruda bulundu. HAK İş ve Öz İplik-İş Sendikası Düzce Şubesinden Alaplı’daki işçilere destek amacıyla gelen sendika üyeleri de fabrika önünde sloganlar atarak, mağdur işçilerin haklarını arıyor.

12 KİŞİ NEDEN İŞE ALINMIYOR?

Alaplı AK-AL İplik Fabrikası önünde işe alınmayan 12 işçi için Öz İplik İş Sendikasının başlattığı eylem devam ederken, sendika üyelerinin fabrika yönetimi ile görüştüğünü ve kendilerine sendikal faaliyete karşı olmadıklarını ifade ettiklerini söylediler.

Alınan bilgilere göre, 12 işçinin süresiz izne çıkarılma suretiyle işlerine son verdiler. İşçilere destek veren Öz İplik-İş Sendikası üyeleri de çalışma barışını sağlamak istediklerini, tek isteklerinin iş kanunları çerçevesinde üretimin devam etmesini istediklerini belirttiler. İplik fabrikasından çıkarılan işçiler fabrika yetkililerinden açıklama bekliyor…

Editör: TE Bilişim