Yüreğimiz yangın yeri. İşgalci İsrail Filistin topraklarında zulümlerine devam ediyor. Bir asırdır devam eden ve son bir aydır daha da şiddetlenen siyonist zulmü artarak devam ediyor. Mübarek beldelerden maalesef her gün çok sayıda şehit ve yaralı haberleri geliyor. İşgalciler bebek demeden, kadın, çocuk, hasta, yaşlı  demeden mazlum Filistin halkının üzerine bombalar yağdırıyor. Artık dünyanın gözü önünde işlenen zulümler arşa dayanmış durumda! 

Bu konuda necip milletimiz safımız belli olsun diye elinden geleni yapmaya çalışıyor. Filistinli kardeşlerimize destek için her yerde bir eylem, bir etkinlik düzenliyor. Zalimlere destek olmamak için boykot kampanyaları çığ gibi artarak devam ediyor. 

Devletimiz ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde uluslararası tüm platformlarda zulmün durdurulması için tüm diplomatik yolları kullanıyor. Dışişleri Bakanımız sayın Hakan Fidan devletler arasında adeta mekik dokuyor.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda Gazze ve tüm Filistin konusunda attıkları adım ve yaptıkları çalışmaların görünenden çok daha fazla olduğunu şu sözleriyle ifade ediyor: 
    
“Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde, Gazze’de yaşananlar konusunda görünenden çok daha fazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz.

Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmıyoruz, bırakmayacağız. Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde işlenen katliamların durdurulması bizim boynumuzun borcudur.

Filistin topraklarının dört bir yanında çocukları, anneleri, masumları öldüren katillerin, mazlumların malını çalan hırsızların yakasına yapışmak insani vazifemizdir.

Bu ahlaksız, vicdansız, alçakça katliamı yapanları destekleyenlerin yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak da tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı içinde barındıran Kudüs-ü Şerif’in, diğer inançların mensuplarının da haklarını gözetecek şekilde mahremiyetini korumak, manevi görevlerimiz arasındadır.”

Yüce Rabbim devletimizin Filistin’li kardeşlerimize sahip çıkma yönündeki gayretli çalışmalarını hayırla neticelendirsin. İnanıyoruz ki karanlığın en koyu olduğu an sabahın en yakın olduğu zamandır. 

İnşaallah mazlumların kurtulacağı ve zalimlerin hesap vereceği günler yakındır. Dualarımız Filistin’li kardeşlerimiz için. Allah (cc) yâr ve yardımcıları olsun.

ÖNDER İNSANLARDAN ÖRNEK FAALİYET

03.11.2023 Cuma günü Ak Parti Zonguldak Milletvekili sayın Saffet Bozkurt ve Ak Parti teşkilat mensupları ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı anısına Ak Parti Zonguldak İl Başkanlığınca tertip edip edilen  ‘Yüz yüze 100 program’  faaliyetleri kapsamında Gökçebey ilçemizdeydik. O günkü ziyaretlerimizin en önemlisini Türkiye Diyanet Vakfı Gökçebey Şubesi ve Gökçebey İlçe Müftülüğünün düzenlediği "Filistin İçin Hayır Çarşısı" temalı KERMES'e iştirak ederek gerçekleştirdik.

Filistin için düzenlenen bu kermeste Gökçebey’li hemşehrilerimizin yardım için nasıl seferber olduklarına şahit olduk.

Böyle güzel bir organizeden dolayı Gökçebey ilçe Müftülüğümüzü ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Allah (cc) yüreği mazlumlardan yana olan herkesten razı olsun.    

Filistin davası insanlık ve özgürlük davasıdır. Unutmayalım ki; Kudüs özgür değilse, dünya tutsaktır.

Selâm olsun Kudüs sevdalılarına!