Tükenmiş Sevginin 10 Belirtisi

   Sizde erkek arkadaşınızla, eşinizle, kız arkadaşınızla, sevgiliniz ile aranızdaki ilişkinin bozulduğunu ve aranızda artık aşk diye bir şey kalmadığını düşünüyor ama bu düşüncelerden kesin olamayıp, tükenmiş sevginin belirtilerini araştırıyorsanız, doğru yerde olduğunuzu teyit edebilirsiniz. Tükenmiş sevgi aslında, geri dönmeyecek bir sevgi değil. Şöyle düşünün ki, sevgiliniz ya eşiniz ile ilişkinizi bir mum olarak görün. Sizin sevginiz arttıkça mum yanmaya başlayacak ancak bir süre sonra bitip sönecek. Söndüğü zaman elektrikler gelmiş olacak ve evlenmiş olacaksınız. Ama tükenmiş sevgide mumun bitmeden sönmesi gibi. Bir daha elektrikler gittiğinde tekrar yakma şansınız, mum bitip siz evlendiğiniz zamana kadar ebediyen sürecek. Bu hikayeci anlatımdan sonra hala tükenmiş sevginin belirtisini ve belirtilerini arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Yazılarımızı okumaya devam ederek, tükenmiş sevginin 10 belirtisini benimseyebilirsiniz.

Tükenmiş Sevginin Belirtileri;

    Yukarıda da belirttiğimiz gibi, tükenmiş sevginin belirtilerini arıyorsanız, tekrardan hatırlatmakta, fayda görüyoruz ki, doğru yerdesiniz. Aşağıdaki 10 belirti, siz ve eşiniz arasında da gerçekleşiyorsa, mutlaka harekete geçin ve sevginizin yok olmasına izin vermeyin.

1) Eşiniz sizinle, ilk tanıştığınızda ki gibi sıcak, ılımlı ve sevgi dolu yaklaşmıyorsa bilin ki, sevgiliniz ile aranızda ya bir olay olmuştur ya da sevginiz tükenmektedir.

K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları K-Beauty Nedir? Kore Cilt Bakımı Adımları

2) Eşiniz sizlere sıradan bir insanmış gibi davranıyor ve sizden çok sosyal aktiviteler, teknolojik cihazlar ve diğer insanlarla ilgileniyorsa, kesin olarak benimsemelisiniz ki, sevginiz tükeniyor. Bu durumda mutlaka sevgiliniz ya da eşinizin dikkatini çekecek ve hoşnutluk duyacağı eylemler gerçekleştirin.

3) Sizler ile konuşmakta olduğu zaman dilimini kısıtladıysa ve siz ile iletişime geçmekten kaçıyorsa, ya büyük bir hatanın utancındadır ya da sevginiz tükenmektedir. Hal eğer böyleyse, sizde ona darılıp aranızda ki, sevginin yok olmasına izin vermeyin.

4) Her olayda sizi haksız buluyor veyahut suçlu olarak hep sizi görüyorsa, ya size sinirlenmiştir ya da aranızdaki sevgi azalıyor demektir.

5) Sizlerin yanında değilse ve her durumda başkalarını haklı çıkarma çabasında ve sizi destekleyici bir tavır sergilemiyorsa, bilmelisiniz ki, sevginiz yok oluyor.

6) Sizin için herhangi bir şey yapmıyorsa, hediye almıyorsa, çiçek almıyorsa vs. sevginiz tükeniyor demektir.

7) İşinden uzak olduğu tatil günlerinde, eski zamanlarda olduğu gibi sizler ile vakit geçirmiyor ve yalnızlığı ya da başka insanlar ile birlikte vakit geçirmekten hoşnut oluyorsa, bilin ki, sevginiz tükeniyor.

8) Size karşı asabi, sinirli ve kaba davranıyor ve bunun yanında da hala kendini haklı bulup sizi suçlamaktaysa, bilmenizde gerek var ki, sevginiz yok olmak üzere.

9) Aranızdaki ilişki gün geçtikçe kötüye gidiyorsa ve bu durumun da hala üzerine giden bir sevgiliniz ya da eşiniz var ise, bilmelisiniz ki aranızdaki sevgi, yok olmakta.

10) Sizin hoşlanmadığınızı bile bile, hoşlanmadığınız durumları yapıyor ve bu durumdan hiç çekinmiyorsa bilin ki, ya bir intikam alıyor ya da aranızda ki sevgi tükeniyor demektir.

   Eğer yukarı da belirttiğimiz, bir takım maddeler, hususlar ve belirtiler, sizinde ilişkinizin içerisin de yer alıyorsa, ilişkiniz gün geçtikçe kötü hal alıyor ve kavgaların ve hukuki anlaşmazlıklara kadar geleceğini düşünüyorsanız ve sevginizin sona ermesini de istemiyorsanız, mutlaka psikolojik bir danışmana başvurun. Gerekli psikolojik ve sosyal tedavi, gerekli uzmanlar tarafından sağlanacaktır. Umarız sizin sevginiz sağlam bir aşkın temelin üzerine kurulur ve herhangi bir yardım almak zorunda kalmazsınız. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki, Türkiye de her gün 2 insandan fazla insan boşanma davası açıyor.

Editör: TE Bilişim