Berrak, parlak, ışıltılı bir cilt herkesin hedeflediği bir şeydir ancak düzenli olarak cilt bakım ürünlerine bir servet harcamazsanız herkesin başarabileceği bir süreç olmayabilir. Ancak bir hydrafacial cilt bakımı ile o ışıltılı cilde ulaşmak çok hızlı bir şekilde popüler hale geldi. Peki Hydrafacial cilt bakımı nedir? Hydrafacial cilt bakımı nasıl yapılır? Hydrafacial cilt bakımı faydaları nelerdir? Zararı var mı? Kimlere yapılamaz? Hep birlikte bu soruların cevaplarına bakalım.

Hydrafacial cilt bakımı nedir?

Hydrafacial cilt bakım tedavisi, genellikle tıbbi kaplıcalarda bulunan patentli bir tedavinin kullanılmasını içerir. Hydrafacial cildi bronz ve ölü deriyi temizler, özütler, nemlendirir ve uzaklaştırır. Tıkanmış gözenekleri temizler ve cilde yoğun nem sağlar. Hydrafacial bakım, cildinizi kaba keselerle ovmak yerine, tıkalı gözeneklerinizi temizlemek ve siyah noktaları çıkarmak için hafif bir vakum kullanır. Geleneksel manuel çıkarma yöntemleri gibi kızarıklığa neden olmaz.

Kırışıklık İçin Hangi Sabun İyi Gelir? Kırışıklık İçin Hangi Sabun İyi Gelir?

Salon yüz bakımlarının aksine, hydrafacial cildin uzun süreli bakımına yardımcı olur. Prosedür non-invaziv olsa da bir hydrafacial, normal bir salonda yüz bakımına göre daha dramatik sonuçlar verir.

HydraFacial cilt bakımı Sırasında Ne Olur?

HydraFacial tedavisi, ölü cilt hücrelerini ve fazla sebumu ciltten uzaklaştırarak temizleme ile başlar. Ardından, gözenekleri tıkayan kir ve yağı parçalamak için cilde salisilik ve glikolik asit karışımı uygulanır. Daha sonra, HydraPeel Uç, esas olarak siyah noktaları, kiri, yağı ve safsızlıkları gidermek için kullanılırken, aynı anda cilde nemlendirici, dolgunlaştırıcı ve besleyici serumlar uygulanır.

Hydrafacial cilt bakımı faydaları

Hydrafacial bakım, uçtan uca cilt temizliği, nemlendirme ve gençleştirme sunar. Derin oksijenasyon, hidrasyon ve pul pul dökülmeye yardımcı olan üç farklı serum kullanır. Kuru, pürüzlü ve hasarlı cilt üzerinde harikalar yaratır. Düzenli bir cilt bakımı rutini için mükemmel bir yüz bakımıdır.

Genel cilt dokunuzu, tonunuzu ve görünümünüzü iyileştirir. Serumların daha iyi emilmesine yol açan derin pul pul dökülme sağlar. Mikrodermabrazyona benzeyen ancak nemlendirici serumlarla yapılan hidra-dermabrazyon adı verilen bir yöntem kullanır.

Bir HydraFacial tedavisi cildinizi tonlarca şekilde iyileştirebilir. Birçok faydası arasında daha sulu, parlak, dolgun ve berrak bir cilt bulunur. Ayrıca yaşlanma belirtilerini de iyileştirebilir. Tedavi ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır, sıkılığı artırır, tonu, dokuyu ve kahverengi lekeleri eşitler ve ayrıca genişlemiş gözenekleri azaltır.

Cilt Tonunu İyileştirir

HydraFacial cilt bakım, cilt tonunu eşitleyen hiperpigmentasyon içerir ve ölü hücrelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.

HydraFacial Tıkanmış gözenekleri temizler

HydraFacial, fazla sebumu, kiri ve ölü hücreleri gidererek tıkanmış gözenekleri etkili bir şekilde temizleyebilir.

Yaraları Kaldır

HydraFacial tedavileri, kollajen üretimini artırarak cildi pürüzsüzleştirir ve yara izlerinin kenarlarını yumuşatarak temiz bir cilt sağlar.

Hiperpigmentasyonu Azaltır

HydraFacial cilt tedavisi, yüzeysel derinin koyu renksiz katmanlarını eksfoliye ederek hiperpigmentasyon alanlarının görünümünü azaltabilir.

Diğer avantajlar şunları içerir:

  • Cildi nemlendirir ve besler
  • Ölü cildi ve siyah/beyaz kafaları giderir
  • Kan dolaşımını iyileştirir
  • Elastik üretimini geliştirir
  • Cilt tipinize göre özelleştirilmiş LED terapisi içerir
  • Cildi Sıkılaştırır
  • İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltır
  • Cildi gençleştirir ve ışıltı üretir

Hydrafacial'ı ne sıklıkla yaptırmalısınız?

Hydrafacial sonrası cildiniz nemli ve parlak görünse de süreç hızlı bir çözüm değildir. Zamanla cildin görünümünü iyileştirmek için tasarlanmıştır. Etkilerinin diğer yüz bakım tekniklerinden daha uzun sürdüğü iddia edilmektedir. Doktorlar her dört ila altı haftada bir HydraFacial tedavisi almayı önermektedir.

Hydrafacial cilt bakımı kimler yaptırabilir?

Hydrafacial neredeyse tüm yaşlar, tenler ve cilt tipleri için uygundur. Akneden mustarip gençler; sivilceleri, kırışıklıkları ve hiperpigmentasyonu olan yetişkinler; Güneş hasarı ve pul pul cildi olan yaşlı yetişkinler, hidrasyon artırıcı yüz bakımını tercih edebilir. Anında sonuç verir ve kesinti süresi gerekmez.

Hydrafacial genel olarak herkes için uygundur ancak her uygulamada olduğu gibi birkaç istisna vardır. Aktif bir kızarıklık, güneş yanığı, şiddetli akne varsa, hidrafasiyalden kaçınılmalıdır. Bir kişi, prosedür sırasında hafif bir baskı yaşayabilir. Diğer tedavilerin aksine, hydrafacial herhangi bir ağrı, kızarıklık veya şişmeye neden olmaz. Hamileler hydrafacial yaptırmadan önce doktorlarına danışmalıdır. Bir kişinin aşırı hassas bir cildi olması durumunda, tedaviye devam etmeden önce cilt doktorunu bilgilendirmesi gerekir.    

HydraFacial cilt bakımı ne sıklıkta yaptırmak gerekir?

HydraFacial cilt bakım uygulamasından sonra cildiniz nemli ve parlak görünse de tedavi kalıcı değildir. Zamanla cildin görünümünü iyileştirmek için tasarlanmıştır. Ancak etkilerinin diğer yüz bakımlarından daha uzun sürdüğü söylenmektedir. Ancak maksimum sonuç almak için uzmanlar, her dört ila altı haftada bir HydraFacial tedavisi yaptırmayı önermektedir.

HydraFacial'ı Botox veya microblading gibi diğer non-invaziv prosedürlerle birlikte yaptırabilseniz de bu yüz bakımını yaptırmadan önce bu tedavilerin yan etkilerini ve kullanım dışı kalma sürelerini göz önünde bulundurmak önemlidir.

Bazı uzmanlar, "Botoks, microblading ve dolgu maddeleri alırken kesinlikle HydraFacial cilt bakım da yaptırabileceğinizi söylemektedir. Ancak bu, diğer prosedürlerin yerine geçmez çünkü farklı cilt bakımı ihtiyaçlarına hitap ederler. Hastaların Botoks tedavilerinden sonra uzanmaması gerektiğinden, HydraFacial Botokstan önce yapılmalıdır.

HydraFacial cilt bakımı özelleştirilebilir mi?

Yaşlanma veya donukluk gibi cilt bakımı endişelerinizi özel olarak hedeflemek için tedavi sırasında kullanılan serumları değiştirebilirsiniz. Daha da iyisi, dermatolog ve estetisyen ek tedavi önerileri sunabilir.

HydraFacial cilt bakımı sırasında ne olur?

HydraFacial cilt bakımının farklı bir yaklaşımı vardır, ancak elde edeceğiniz faydalar geleneksel yüz bakımı ile aynı olacaktır. HydraFacials, HydraFacials kullanan üç aşamalı tedavi sürecidir. Adımlar, peeling, temizleme ve cildinize özellikle cilt tipinize uygun bir serum aşılamayı içerir. Bu, doğru tedaviyi almanızı sağlayacaktır.

Cilt tipiniz, aldığınız tedaviyi belirleyecektir. Doğal olarak her kişiye farklı bir tedavi uygulanacaktır. Teknisyeniniz cildinizin sağlığını değerlendirmek için bir cilt testi yapacak, cildinizin hassasiyetini belirleyecek ve ardından sizin için en iyi serum kombinasyonunu önerecektir.

Büyük ihtimalle HydraFacial ile diğer yüz bakımları arasındaki benzerlikleri fark edeceksiniz. Cildiniz önce temizlenir ve gözeneklerin açılması için peeling yapılır. Teknisyeniniz cildinize ölü ve hasar görmüş hücreleri parçalayan hafif bir asit kabuğu uygulayacaktır. Daha sonra teknisyeniniz, gözeneklerinizi tıkayabilecek her türlü kiri, yağı veya diğer "pislikleri" vakumlayan nozül adı verilen bir çıkarma aleti kullanacaktır.

Teknisyeniniz artık serumu "vorteks infüzyon aracı" ile infüze edecek. Serum, cildinizin sorunlarını çözecek ve elastikiyetini, hidrasyonunu ve genel sağlığını iyileştirecektir. İşlem, seçtiğiniz tedaviye bağlı olarak 30 ila 45 dakika sürer. O kadar hızlı ki öğle tatilinde bitirebilirsin!

HydraFacial cilt bakımı Sonrası Ne Olur?

HydraFacial, geleneksel yüz bakımı yaptıranlar için göz korkutucu olabilir. Bu tedavi tamamen non-invazivdir. Çoğu insan hemen normal hayatına dönebilir.

Bazı kişilerin ciltlerinde gerginlik veya kırmızımsı bir renk tonu hissetmesi mümkündür. Ancak bu belirtiler birkaç saat içinde kaybolmalıdır. Hassas bir cildiniz varsa kızarıklık veya şişlik oluşabilir.

Non-invazivdir, ancak geleneksel bir yüz germe işleminden sonra kızarıklık ve şişlik yaşarsanız, ilk tedavinizi ertesi gün için net bir programınız olduktan sonra planlamanın iyi bir fikir olabileceğini bilmelisiniz. Bu, cildinizin tedaviye tepkisini görmenizi sağlar ve gelecekteki randevuları ne zaman planlayacağınıza karar vermenize yardımcı olur.

Sonuçlar hemen görülebildiği için HydraFacials bakım çok popüler! Tedaviden sonraki günlerde cildiniz daha sağlıklı ve daha genç görünecektir.

Randevularınıza ayak uydurursanız, HydraFacials geleneksel yüz bakımı kadar etkili olabilir. Bu, cildinizin sağlıklı ve taze görünmesini sağlayacaktır. Tedavilerinize ne kadar uzun süre tutarlı kalırsanız, cildiniz daha tazelenmiş ve etkili görünecektir. Her iki yöntem de ayda bir kez yapılabilir.

HydraFacial ile klasik cilt bakımı farkı nedir?

Her şeyden önce, klasik cilt bakımı biraz rahatsızlığa neden olabilir. Teknisyenin gözeneklerinize daha derine indiği zaman olan çekimler genellikle acı verici kısımdır. Aynı zamanda, geleneksel yüz bakımları uzun süreli tedavi için faydalı olabilir ve ayrıca cilt iltihabına ve kızarıklığa neden olabilirler.

HydraFacials cilt bakımı ise geleneksel cilt bakımlarıyla aynı ekstraksiyonu içermez. HydraFacials cilt koşullarına yardımcı olabilir ve genel cilt tonunu iyileştirebilir. Bu tedavi, işlemden hemen sonra normal hayatınıza devam etmeniz için güvenlidir.

HydraFacial cilt bakımı fiyatı ne kadardır?

Tedavinin maliyeti, yaşadığınız yere ve bunu yapan medikal spa veya dermatoloğa bağlı olarak değişecektir.

 

Editör: HACER BOZKURT