Yeni şeylere başlamak zordur. Her yenilik eskiden bir kayıptır. Değiştirmek, yok etmek, silmek ve hatıra defterinde yeni bir sayfa demektir. 

Bakınca yeniliklere eleştirel yaklaşmak, korkmak ve çekinmek gayet doğal bir süreçtir. Bu süreci iyi bir şekilde atlatanlar ya başarılı olur ya da başarısız. Ama bir sonuca varır. Bunu denemeyenler sadece hayallerinde kurdukları ve yapmak istedikleriyle yapamadan yaşamak zorunda kalır. Hatıra defterindeki yeni sayfaya geçemez. 

Bunları yazdıran aslında son 2 yıllık süreçte değişim yönünde adım atma çabaları, yeni bir yöne doğru evrilmek isteği, zaman içindeki değişim, hayallerimiz, gitmek istediğim yön.

İnsanlar hayal kurduklarında ve gerçekleştirebildiklerinde var olurlar. Gerçekleştirmeye çalışırken de zorlu bir süreçten geçersiniz. Değişim için üzerinizdeki kimliği değiştirmek gerekir. Zordur bu direnci kırmak.

Yeni dünyaya yelken açmak pek de sanıldığı kadar kolay değildir. Eğer sıfırdan başlayan hayalleriniz varsa.

Hayata dair kendimize dair bir şeyleri yaparken aslında sadece kendimiz için değil etrafımızda olan, gelecekte olacaklar için bunları yaptığımızdır. Farkında olun ya da olmayın bugün attığınız her adım, bir bütün ve bir denge içinde. Bizler o dengeyi bir şekilde kendimiz yaratırken yönetiyoruz. 

Bir yolculuğumuz var.  Yolculuk içinde yaşadığımız değişik yolculuklar da var kendi içinde. Bazen istemli bazen istemsiz. Kimi zaman biz belirleriz istemeden kötüye gider. Kimi zaman kendi belirir daha iyi olur. Neyin ne olacağını asla bilemeyiz. Önemli olan yolda olmaktır. 

Yolun amacı kendini bulmak olmalı. Tutkunu, ideallerini, hayalini belirlemek. Çabalamak, bu süreçte de mutluluğu kaçırmamak. Hepsi bir denklemin farklı noktasında ve uzakta. Ama bir yandan da birbirine bağlı. 

Bizler denklemin ortasında nereye gideceğimize karar veriyoruz. Hangi yöne gidersek ne olacağını bilmeden hareket ediyoruz. Sanırım bazı yolculukların en güzel yanı da bu oluyor. Ne olacağını bilmeden yaşadığınız korkular. Ne yaparsan yap sonucunu bilmeden hareket etmek. Korkarak, ürkerek ama bir şekilde bir yöne gitme hissiyatı ve zorunluluğu. Yolda olma hissi.

Karar vermek hiç kolay bir şey değil aslında. Çünkü verdiğiniz bir karar sizin bütün hayatınızı etkileyecek bir adım oluyor. Bu adım sonrası için belirsizlikler ve korkularla dolu olabiliyor. Ancak bir hayatı bir noktaya taşıma çabası o riskleri göze aldığınızda oluyor. Hiçbir şey camdan karşıya baktığınız gibi net değildir hayatta. Aradaki her katman bir boyut kazandırır ve değiştirir gördüklerinizi. 

Ama bu yolculuk başlamalı artık. Çünkü güzeldir yolda olmak.