Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar! Sigaraya zam geldi! İşte yeni fiyatlar!
Devrek'in Yazıcılar köyünde ikamet eden Cemile Cin isimli kadın bahçesinde çalışırken bir yılan tarafından bacağından ısırıldı.  Ayağında yanma hisseden kadın Devrek Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Cemile Cin buradaki ilk tedavisinin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İlk tedavisi tamamlanan Cemile Cin taburcu edildi. Kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Öte yandan yılanın Batı Karadeniz bölgesinde çayır ve ormanlık alanlarda sıkça rastlanılan Eskülap Yılanı olduğu tahmin ediliyor.
Eskülap Yılanı Özellikleri
Eskülap yılanı genellikle seyrek bitkili taşlık/kayalık alanlar, çayırlar, vadi yamaçları, orman içleri veya açıklıkları, çalılıklar ve hatta bağ ve bahçeleri tercih eder.. Eskülap yılanı çok atletik bir tür olup, tırmanıcı özelliktedir. Genellikle ağaçlar ve çalılar üzerinde görülebilir.  Çok uysal karakterde ve insana çabuk alışabilen bir türdür. Isırması neredeyse imkânsız türlerden bir tanesidir. Fakat kendisini ciddi tehdit altında hisseder veya çok sıkıştırılırsa ısırarak kendini savunma eğilimi gösterir. Zehirsiz olmasından dolayı insan için hayati risk oluşturmaz.
Editör: Bekir Ekici