Dursun, “HDP ve CHP vekil adayları Duruşma salonunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi salonuna çevirmek isteyenler ve buradan kendilerine rant sağlamak isteyenler, ekranlarda boy boy poz vermektedir.” açıklamasında bulundu.

Avukat Çağla Dursun, yerel ve ulusal basında kendisine ölen maden işçileri yakınlarının gösterdiği tepki ve duruşmada su şişesi fırlatıldığı iddiası gündeme gelmişti. Dursun, tepkileri doğrularken şu şişesinin kendisine fırlatılmadığını açıklayarak avukat olarak işini yaptığını ve ailelerin acısını paylaştığını ifade etmişti. Dursun’a tepkiler sosyal medyada da sürdü. Bir madenci yakını Dursun’un açıklamasına yorum atarak tepkisini sürdürdü. Avukat Dursun’da madenci yakınına cevap vererek işini yapmakla kendini savundu. 

Zonguldak ve Bartın takımları birbirine girdi! Zonguldak ve Bartın takımları birbirine girdi!

Avukat Çağla Dursun bu kez kendisine yönelik açıklamalar ve haberler yaptıkları iddiasıyla , CHP Bartın Milletvekili Aysun Bankoğlu ve Halk TV Muhabiri Fırat Fıstık’tan şikayetçi oldu. Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçeyi sosyal medyadan paylaşan Dursun, bahsi geçen haberlerin içeriğinde yer alan her bir satırın tamamen hayal ürünü, uydurma ve kurmaca olduğunu vurguladı. 
Müvekkili hakkında adil yargılama talebinde bulunmasının hukuken hiçbir yanlışının bulunmadığını belirten Dursun, şöyle dedi:
“Üzerine basa basa tekrar söylüyorum ! Duruşma salonunda direk şahsıma karşı her hangi bir fiili eylemde bulunulmamıştır. Duruşma esnasında acılı ailelerin, sanıklara ve Avukatlarına karşı söylemleri ve bazı tepkileri evet olmuştur. Ama bu tepkiler direk şahsıma karşı yapılmamıştır. Bu tür olaylar, buna benzer davalarda maalesef sıkça görülmektedir. Bu ne ilktir nede son olacaktır. 

Özellikle belirtmek istiyorum ! 
Duruşma sonrasında bir şehit ailesine karşı söylediğim iddia edilen cümleler yalandır, iftiradır. Demagoji yapılmaktadır. Bunu yapanlarda duruşma sonrası kendi duygu ve düşüncelerini, Şehit ailelerimizin söylemleriymiş gibi topluma yansıtan şahıslardır. Yaptıkları açıklamalar böylesine hassas bir davaya yarar sağlamayacağı gibi halkı kin ve düşmanlığa sevk etmektedir. 
İnsanların acıları üzerinden prim elde etmeye çalışanlar, siyasi malzeme konusu yapanlar ise gayet açıktır ve bellidir.HDP ve CHP vekil adayları Duruşma salonunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi salonuna çevirmek isteyenler ve buradan kendilerine rant sağlamak isteyenler, ekranlarda boy boy poz vermektedir. Bunları aklıselim vatandaşlarımızda görmektedir.

Vicdanlara sesleniyorum !
Konu ile hiç bir alakası olmayan insanların, haberin içeriğinde ünvanıyla anılması, isminin geçmesi ne etik açıdan doğrudur ne de insani değerlerle bağdaşmaktadır. 
Herşeyden önce benimde bir insan olduğum, duygularımın olduğu, vicdanımın olduğu unutulmamalıdır. Böylesine acılı bir olayda, şahsıma karşı yürütülen linç kampanyası benden fazla ailemi, sevenlerimi yaralamaktadır. Her hangi bir suç teşkil etmeyen, bahsi geçen olayla hiç bir bağlantısı olmayan fotoğraflarım gazetelere sevk edilmektedir. Aile bireylerim hakkında aslı astarı olmayan beyanatlara yer verilmektedir. 

Özgürlük, adalet naraları atan şahsiyetler siyasi görüşüm üzerinden dem vurmaya çalışmaktadır! Haberlerde Devlet erkanıyla olan fotoğraflarımın kullanılması dahi, bu olayın amacını belli etmektedir ve neden şahsım üzerinden yapıldığının açık kanıtıdır. 
Yaşanmamış olayları yaşanmış gibi gösterenler, iftira atanlar, adalet terazisini psikolojik baskı ile yanıltmaya çalışanlar, acılı aileler üzerinden rant elde etmek isteyenler hukuk önünde er yada geç hesap verecektir.
Böylesine hassas ve önemli bir dava üzerinden polemik yaratmaya çalışanları bir kez daha şiddetle kınıyor, maden kazasında hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyorum 

Editör: Melisa Sapaz