İş-Kur aracılığı ile yapılacak Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımı şartları zorlaşacak. Başvuracak adaylar belirli kriterlere göre değerlendirildikten sonra kuraya katılmaya hak kazanacak.

HANGİ ŞEHİRLERDEN İŞÇİ ALINACAK! 
TTK 2bin kişilik işçi alımı ilanı için alımlar 3 farklı alanda yapılacak. Bu yönde TTK faaliyet gösterdiği şehirler olan, Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden işçi alımı yapılacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI DEĞİŞEBİLİR!
Ak Parti Milletvekili Muammer Avcı 2000 işçi alımı kriterlerinin değişebileceğini açıkladı.
Z HABER’e özel konuşan Milletvekili Muammer Avcı “Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği 2 bin işçi alımı konusunda hem bakanlığımızla hem kurum yetkilileri ile milletvekilleri olarak görüşüyoruz. Bu konuyu hassasiyetle takip ediyoruz. Biliyorsunuz işçi alımından sonra 3 aylık bir intibak süreci oluyor. İşçiler eğitimden geçiyor. Bazıları işin zorluğuna dayanamayarak 4-5 ay içerisinde işi bırakabiliyor. Öyle olunca da yeni işçi alabilmek mümkün olmuyor.

İŞÇİ ALIMI İÇİN SÜREÇ BAŞLADI
İşçi alımı başvuruları için zaten süreç Resmi Gazete’de yayımlanması ile başladı. Yakın zamanda İş-Kur üzerinden vatandaşlarımız başvurusunu yapacak. Bizim için önemli olan husus işçi alımından sonraki süreç
Bu doğrultuda milletvekilleri olarak Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar’a bir öneride bulunacağız. İşi bırakmayacak yetkinliğe sahip adayların kuraya girmesini sağlayacağız. Böylece fiziki yeterliliği olmayan ocakta çalışmaya elverişli olmayan kişilerin kuradan çıkarak işi yapacak adamın hakkına girmemesini sağlamak istiyoruz. Bu önerimizi bakan beye ileteceğiz.

Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı! Evren Atış çocuk tacizinden tutuklandı!

ZONGULDAK İÇİN ADİL İSTİHDAM
Zonguldak’ın ilçelerinde, mahallelerinde ve köylerinde gençlerimizin adil bir şekilde bu işçi alımından yararlanmasını istiyoruz. Buna göre bir alım olması için çalışmalarımızı dikkatle yürütüyoruz.” dedi.

Editör: U. G.