Bayram dönüşü trafik polisinin radar uygulama yaptığını selektör ile diğer sürücülere haber vermeye çalışan 66 sürücüye toplamda 45 bin 540 TL ceza kesildi.

Radar var uyarısı yapana da ağır ceza! Radar var uyarısı yapana da ağır ceza!

Bayram tatili nedeni ile Zonguldak İstanbul yolunda trafik yoğunlaştı. Güzergahta Ramazan Bayramı tatilinde artan trafik yoğunluğunda hız sınırlarına uyulması için polis ekiplerince denetimler sıklaştırıldı. Denetim esnasında radar aracını görüp karşı istikametteki araçlara selektör yolu ile uyarılarda bulunan sürücüler olduğunu fark eden ekipler, diğer şeritte de uygulama başlattı. Selektör yolu ile uyarı yaptıkları tespit edilen 66 sürücüye 690’ar liradan toplam 45 bin 540 TL cezai işlem uygulandı.

Bakan Yerlikaya 14 sürücünün cezasının iptal edildiğini açıkladı. Yerlikaya konu ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Düzce'de ‘Radar denetimi yapılıyor kontrol yapılıyor.’ uyarısını karşıdan gelen sürücü arkadaşlara selektör yapılarak hatırlatan sürücülere işlem yapılmış. Emniyet genel müdürümüz ve arkadaşlarla beraber inceleme yapıp talimatımızı verdik. Selektör işlemlerinin tamamını iptal ettik, kaldırdık.”

Sokak ortasında cesedi bulunmuştu! Ölüm nedeni belli oldu! Sokak ortasında cesedi bulunmuştu! Ölüm nedeni belli oldu!

Editör: U. G.