Fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar yolda! Fahiş fiyat uygulayan işletmelere ağır cezalar yolda!
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. Bakan Tekin, öğretmen atamalarıyla ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bu yıl bakanlık olarak yaptıkları çalışma sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüşerek bir sayı belirlediklerini söyledi. Bakan Tekin, 20 bin öğretmenin atamasını yapacaklarını açıkladı.
Bakan Tekin'in açıklamaları şu şekilde:
"Pandemiyle başladığımız dönemde ekonomik daraldı. 6 Şubat depremleri de ekonomide daraldığımız bir dönemdi. Üstüne 2 seçim yaşadık. 20 bin öğretmen ataması konusunda anlaştık. Hayırlı olsun. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile çalışma yürütüyoruz. 5 branşta atama yapılacak.
Sınıf öğretmenliği için 3 bin 33 arkadaşımız, rehberlik 1 bin 597 böyle devam ediyor. Aldığımız tedbirler çerçevesinde hakkının gelmediği bir süreç yaşanacak.
BAKAN TEKİN ATAMA YAPILACAK BRANŞLARI AÇIKLADI:
Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263,
Özel eğitim öğretmenliği, 2 bin 499
Rehberlik 1597,
Din Kültürü öğretmenliği 1594,
İngilizce 968.
Bunlar tamamen sadece atama yoluyla atama değil, yüzde 50 yüzde 50 yani KPSS skorunun yüzde 50'si mülakatın yüzde 50'si olarak yapılacak. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Eğitim camiamıza hayırlı olsun."
Editör: Şeyma Kaya