Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan 2023’te başlayan kazı çalışmaları için bölgeye Zonguldak’tan 15 madenci bile getirilmişti.
Herkesin merakla takip ettiği kazı sonrasında; odalarca altın bulunduğu, Ahit Sandığının buradan çıkarıldığı, Mersin Tarsus’daki kazının devamı olduğu gibi birçok iddia ortaya atıldı.
Beyaz TV’de yayımlanan Ne Var Ne Yok programında, Mudurnu’daki bu gizemli kazı bulundu ve içerine ne bulunduğuna dair net açıklamalar yapıldı.
Bu kazının yapıldığı alanın mağara kilise olduğu ve İpek Yolu üzerinde bulunduğu için kıymetli eşyaların saklandığı güvenli bir depo olarak kullanıldığı aktarıldı.
Ayrıca İznik’e Kudüs’ten gelen bazı kutsal emanetlerin de burada olduğu söylendi. Kazıda Vatikan için önemli emanetlerin, bu mağara kilise de bulunduğunun altı çizildi.
Bolu kazısından sonra Papa’nın Türkiye’ye geldiği aktarıldı. Ayrıca Hz. İsa’nın kayıp pelerinin de Bolu da olduğu iddia edildi. Ayrıca, reddedilmiş İncil’ler grubunda bulunan bir incilin de buradan çıkarıldığı belirtildi.




