Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde yer alan Akkurt Madencilik'te çalışan maden işçileri, mevcut çalışma koşullarına tepki olarak eylem kararı aldı. Haftada iki gün izin yapmak isteyen madenciler hafta sonu usulsüz bir şekilde çalıştırıldıklarını iddia ederek maden ocağına girmek istemedi.
Maden ocağı önünde Akkurt Madencilik sahibi Allaattin Kurnaz ile görüşen işçilerin eylemi kısa sürdü. Kurnaz işçilerin eylemi sonrasında Z HABER’e açıklamada bulundu.
Eylem yapan işçilerin işten çıkarıldığı iddialarına da yanıt veren Kurnaz “Kanunlara uygun bir şekilde çalıştırıyoruz. Diğer ocaklardaki çalışma saati neyse bizde de o. İşçilerimiz fazla çalışmıyor” dedi.
Kurnaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada;
“İşçi arkadaşlarımız eylem kararı almışlar. Saat 4 vardiyasında ocağa girmeme kararı almışlar. Ben de gidip işçilerimiz ile görüştüm. Taleplerini dinledim. Diğer maden ocaklarında veya TTK’da olduğu gibi 5 gün çalışıp 2 gün izin yapmak istemişler. Yasal olarak kanun haftada 37,5 saat çalıştırabilirsiniz diyor. Bizde bu saati 6 güne böldük. Günde 6 saat 15 dakikadan fazla çalışmıyorlar.

Evren Atış için şok iddia! Çocuk tacizinden gözaltında! Evren Atış için şok iddia! Çocuk tacizinden gözaltında!

DİĞER MADEN OCAKLARINDA HER GÜN DAHA FAZLA MESAİ YAPIYORLAR
Diğer maden ocaklarında da 5 gün çalışıp günde 7,5 saat çalışıyorlar. Diğer ocaklarda kaç saat çalışılıyorsa bizim ocağımızda da aynı saatte çalışıyorlar. Bizim maden ocağımız büyük bir ocak. Bizim ocağımız bu şekilde çalışmaya müsait. Bunun altyapısını yapacaktık ama öyle bir şey mümkün olamadı. Biz zaten 2 yıldır her ay zarar ediyoruz. İşçilerimiz mağdur olmasın. Maaşlarında sıkıntı olmasın diye üretime devam etmeye çalışıyoruz.

KANUNSUZ İŞ ASLA YAPMADIK
Kanunsuz bir iş yapmıyoruz. 5 gün uzun saatler çalıştırmak yerine 6 gün daha düşük mesai saati ile çalıştırıyoruz. 
İşten çıkarılmalar da doğru değil. Orada işçi kardeşlerimiz ile görüştük. Biz burada kimseyi zorla çalıştırmayız. Bu şartlarda çalışmak isteyen buyursun dedim. Çalışmak istemeyen de kendi bilir dedim. Bazı kardeşlerimiz ocağa girmedi. Biz kimseyi işten çıkarmadık. Kanunsuz bir şey yapmadık yapmayız da.” dedi

Editör: U. G.